Prijava

Vaša prijava

FOTO Umjetnička škola Franje Lučića svečanim koncertom proslavila 50. obljetnicu

[]

Umjetnička škola Franje Lučića ovih dana slavi veliku obljetnicu, 50. godina rada. Jedan dio proslave bio je i svečani koncert u Pučkom otvorenom učilištu. Pri početku koncerta, ravnatelj Borut Vidošević je istaknuo važnost umjetnosti, discipline i samostalnosti u radu. “Kažu da je umjetnost nježan cvijet, no ja se s time ne slažem. Ona uvijek pronalazi način da se izrazi. Nježan cvijet su talenti. Ponekad su potrebne godine da bi dijete od talenta postao umjetnik, što pokazuje da su umjetničke škole potrebe čitave zajednice i na nama je da prepoznamo talente, njihovu važnost i da im omogućimo daljnji razvoj”, ističe Vidošević.

Središnji dio večerašnjeg programa nazvan je Lučić 50, a riječ je o ideji koju je pokrenula profesorica Ana Šedlbauer uz podršku kolega Marka Bertića, Jasne Čižmek Tarbuk i Irene Paulus. Projekt Lučić 50 predstavlja kolaž autorskih skladbi učenika srednje glazbene škole inspiriranih djelima Franje Lučića, a mentorirali su ih profesorica Šedlbauer i profesor Bertića.

Učenici koji su predstaviti skladbe poput “Spi jalšina”, “Djevojačka tuga”, “Na okancu” i “Tkeš si fletno” su Tin Likan Kelentrić, Mihael Jaroš, Andro Zidar i Nikola Čunčić. Uz autorske skladbe, plesne točke su izveli talentirani plesači Plesne škole “Franjo Lučić” kroz koreografiju profesorice Jasne Čižmek Tarbuk.

Svaki nastup bio je popraćen velikim pljeskom. Dio atmosfere pogledajte u galeriji u nastavku:

Objava FOTO Umjetnička škola Franje Lučića svečanim koncertom proslavila 50. obljetnicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.