Prijava

Vaša prijava

Za sada 12 Velikogoričana na listama za ulazak u Hrvatski sabor

[]

Kako je već mnogima dobro poznato, ove se godine parlamentarni izbori održavaju u srijedu, 17. travnja, kada će u Hrvatskoj biti neradni dan. Do sada su predane kandidature stranaka među kojima je i nekoliko Velikogoričana, a koji ove godine, podsjećamo, pripadaju 1. izbornoj jedinici s Gradom Zagrebom.

Kandidature se mogu predati danas do ponoći, a do sada su se na na listama našli ovi Velikogoričani:

  • Krešimir Ačkar, HDZ
  • Ivana Mlinar, SDP
  • Ivo Jelušić, SDP
  • Ivan Bekavac, MOST
  • Damir Slojšek, MOST
  • Valentina Dorotić, MOST
  • Antonio Kuliš, MOST
  • Marija Vrpoljac Zubec, MOST
  • Nada Finderle, MOST
  • Zvonimir Lovrić, Domovinski pokret
  • Marijana Peher, Domovinski pokret
  • Andrea Šego Turković, Domovinski pokret

Gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, nalazi se na četvrtom mjestu HDZ-ove liste ispod Andreja Plenkovića, Željka Reinera i Nine Obuljen Koržinek. “Velika čast i ponos, ali i veliko priznanje ne samo za mene, nego i sve moje suradnike i sve moje sugrađane. Jer sve što smo ostvarili u našem gradu proteklih nekoliko godina, ostvarili smo zajedno. Kao saborski zastupnik sam u prošlom mandatu bio glas Velikogoričana na državnoj razini, a to ću biti i iduće četiri godine. Nastavit ćemo izvrsnu suradnju sa Vladom RH na brojnim projektima u našem gradu, od kojih će najvažniji biti izgradnja dnevne bolnice u Velikoj Gorici”, navodi Krešimir Ačkar.

Ivana Mlinar i Ivo Jelušić SDP-ovi su kandidati te se nalaze na sedmom i 14. mjestu liste. “Ovo je veliko priznanje i čast za SDP Velika Gorica i za  nas kao pojedince. Nakon dva izborna ciklusa imamo predstavnike goričke organizacije na listi u 1. izbornoj jedinici i to pokazuje da se naše aktivnosti i rad organizacije prepoznaju. To povjerenje ćemo i i opravdati.”, ističe Ivana Mlinar, predsjednica Gradske organizacije SDP-a Velike Gorice.

Veliku Goricu i turopoljski zavičaj na izborima 17.4. na listi MOST/Hrvatski suverenisti u 1.izbornoj jedinici predstavljat će šestero kandidata koji su kratko poručili “Velikogoričani imat će svoj glas u Hrvatskom saboru”. Kandidatkinja Valentina Mirenić Dorotić dodaje: “U mojem radu i angažmanu oduvijek mi je u fokusu problematika mladih koji u Hrvatskoj ne pronalaze svoju budućnost. Mladi ljudi, u čije je obrazovanje uloženo mnogo financijskih sredstava, prisiljeni su svoje stečeno znanje i sposobnosti ulagati u napredak i boljitak drugih zemalja jer je u domovini potrebnije biti podoban nego sposoban.”

Zvonimir Lovrić iz Domovinskog pokreta istaknuo je da očekuju da će na ovim izborima dobro proći. “Mislim da imamo podršku u Velikoj Gorici. Prvi problem o kojem govorimo je demografski i nismo jedini koji o tome pričamo, ali najviše na tome inzistiramo. Smatramo da je najveći problem kada se izgubi toliko radno sposobnih ljudi, iz tog problema proizlazi sve”, govori nam te dodaje će im fokusu i dalje ostati zdravstvena reforma.

Izađite na izbore 17. travnja.

Objava Za sada 12 Velikogoričana na listama za ulazak u Hrvatski sabor pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Uskrsna čestitka