Prijava

Vaša prijava

Ovog petka besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi

[]

Sestrinstvo slavi svoj dan diljem svijeta u čast Florence Nightingale, osnivačice modernog sestrinstva, čija je predanost liječenju ranjenika u Krimskom ratu oblikovala profesionalno djelovanje medicinskih sestara i tehničara diljem svijeta.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije organizira akcije diljem županije u petak, 10. svibnja 2024. godine. Jedna od akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i tlaka održat će se i u Velikoj Gorici. Mjesto održavanja akcije je ispred Muzeja Turopolja na adresi Trg kralja Tomislava 1, a vrijeme održavanja je od 8 ujutro do 10 sati.

Medicinske sestre i tehničari, neizostavna karika u zdravstvenom sustavu, pružaju ljubav i skrb mladim majkama, brinu se za bolesne članove zajednice i starije, te su neprocjenjivi partneri liječnicima. U Hrvatskoj, tradicija obrazovanja medicinskih sestara započela je 1921. godine otvaranjem prve škole za medicinske sestre pomoćnice u Zagrebu, označavajući početak sustavne izobrazbe u ovoj važnoj zdravstvenoj disciplini.

Objava Ovog petka besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.