Prijava

Vaša prijava

FOTO Osnovnoškolci nagrađeni za radove na temu vatrogastva


Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije nagradila je najbolje literarne i likovne radove osnovnoškolaca, jasno, vezanih za temu vatrogastva i zaštite od požara. Na natječaj se prijavilo 177 učenika čije je radove ocjenjivalo stručno povjerenstvo, ali i čitatelji web stranice županijske Vatrogasne zajednice, koji su glasovali za svog omiljenog kandidata.

vatrogasci-djeca-radovi-6.jpg

aa- Djeca vole pisati i crtati o vatrogastvu. Moram priznati da samo ponosni na našu djecu, ali i da smo zahvalni školama, profesorima i roditeljima na tome što potiču djecu da se literarno i likovno izražavaju na temu vatrogastva – kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Stjepan Ptiček.

Vatrogasci kažu kako ovim natječajem žele podići svijest mladih o važnosti zaštite od požara te popularizirati svoju struku.

vatrogasci-djeca-radovi-9.jpg

aa- Nacrtao sam vatrogasce zato što volim to što oni rade, a i zato što kad narastem želim postati vatrogasac – ispričao nam je Noa Arbanas iz Osnovne škole Vukovina.

Priznanja najboljim autorima i njihovim mentorima uručio je župan Stjepan Kožić, nadajući se da će netko od nagrađenih učenika i sam postati vatrogasac.

– Čestitam našoj Vatrogasnoj zajednici ali i učenicima i njihovim mentorima koji su dobro upoznali mališane s temom. Iz radova je očito kako su učenici dobro upoznati s vatrogastvom na području naše županije, a nadam se da će se zahvaljujući tome možda u budućnosti i odlučiti postati vatrogasci – zaključio je Kožić.