Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija sve privlačnija turistima


Zagrebačka županija tijekom 2016. zabilježila je 131.641 turistička noćenja, što je za 36 posto više nego 2015. godine. Porastao je i broj dolazaka za 26 posto i to s 59.500 na 75.023. Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 88.136 noćenja ostvarili su inozemni gosti, a domaći 43.505 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 51.092 gostiju bili su inozemni gosti, a preostalih 23.931 domaći gosti.

I u 2016. godini Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske, ali bilo je turista i iz Kanade, Rusije, Novog Zelanda, Tunisa, Kine itd. Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica i Samobor.

cvijece-Velika-Gorica-14.jpg
– Na porast broja dolazaka i noćenja zasigurno je utjecala blizina Zagreba, mnogobrojne manifestacije, razvijen izletnički lanac vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te ono po čemu smo nadaleko poznati, bogata eno-gastronomska ponuda – izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, podsjetivši kako je nedavno deset turističko-ugostiteljskih objekata s prostora Zagrebačke županije postalo nositelj standarda ”Okusi zagrebačkog kraja”. Brendirani u sklopu nacionalnoga projekta ”Okusi hrvatske tradicije”, ovi objekti u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva glavna lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina.

– Moram pohvaliti izniman napor turističkih djelatnika koji iz godine u godinu podižu kvalitetu i kvantitetu turističke ponude u našoj županiji, a najljepše priznanje za njihov trud i rad su upravo ovi sjajni rezultati za koje ne sumnjam da će i u budućnosti nastaviti rasti – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

stari-grad-lukavec-5
Župan je istaknuo kako Zagrebačka županija ima golemi potencijal u razvoju zdravstvenog turizma jer se u u Ivanić-Gradu nalazi jedinstvena bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu. Dodao je da je Županija za proširenje Specijalne bolnice Naftalan osigurala 10 milijuna kuna.

Zagrebačka županija donijela je u prošle godine Strategiju turističkog razvoja do 2025. godine koja predstavlja koncepcijski okvir za djelovanje svih interesnih skupina s područja turizma. U studenome 2016. godine predstavljen je Digitalni interaktivni prikaz Zagrebačke županije čiji multimedijski sadržaj nudi puni doživljaj ljepota ”zelenog zagrebačkog prstena” te, pomoću novih tehnologija, olakšava snalaženje u prostoru svakom korisniku.


UPISI NA TECAJEVE STRANIH JEZIKA