Prijava

Vaša prijava

Krajem ožujka počnje Kros liga Maraton kluba ”Velika Gorica”


Prvo kolo 16. Kros lige Maraton kluba ”Velika Gorica” počinje 28. ožujka.  Kros ligu možete otrčati ili u jutarnjem ili u popodnevnom terminu svakog utorka na pisti ZTZ-a. Jutarnji termin je u 9 sati, a popodnevni kao i svih godina do sada u 18 sati. Pola sata ranije je zagrijavanje.

Proljetni dio sastoji se od petnaest kola, od kojih je osam kola potrebno za plasman. U jesenskom je deset kola i šest je potrebno za plasman. Što se tiče sistema bodovanja, svakom natjecatelju boduje se najviše po osam najboljih rezultata u proljetnom dijelu, i po šest najboljih rezultata u jesenjem dijelu.

– Prvo mjesto nagrađuje se sa 100 bodova, drugo mjesto s 95, treće s 92, četvrto s 90, a ostale pozicije s po bod manje od prethodne. Natjecanje koje nije bodovano nagrađuje se s pet bodova za sam nastup. Posebno se boduju nastupi na kratkoj i na dugoj stazi i posebno po spolu. Ukupan zbroj bodova iz oba dijela određuje ukupni plasman. Ako neki natjecatelj ima mogućnost nagrađivanja u obje dužine staza, nagrada se dodjeljuje samo u onoj gdje je bolje plasiran, a u slučaju istog plasmana, u onoj u kojoj je skupio više bodova – objasnili su u Maraton kubu ”Velika Gorica”.

Termine održavanja kola možete potražiti na službenim stranicama Maraton kluba ”Velika Gorica”.


50.000 kuna za prevenciju tumora kože