Prijava

Vaša prijava

Veseli zid u Gradićima


Djecu u velikogoričkom vrtiću Lojtrica razveselilo je sunce, životinjice i gljivice. I naravno lojtrica. Sve se to nalazi na zidu koji vrtić dijeli od prometne ceste.

GRAFITI “RUDNIKA IDEJA”

Sivi, tmurni i dosadni vanjski zid vrtića Lojtrica u velikogoričkom naselju Gradići, tako je napokon poprimio vesele boje. Emanuelu je, kaže, odmah ljepše u vrtiću. Baš kao i Ani koja zna da je zid oslikan grafitima.

Zid je oslikao umjetnik Marko Nuić iz velikogoričke kreativne Udruge „Rudnik ideja“. Sprejevima različitih boja želio je razveseliti najmlađe.

- Dosta sam radio dječje teme pa tako da mi to nekako ide i bit će mi drago da klincima osvježim taj prostor jer je zid bio dosta dotrajao i ništa na njemu nije bilo, a klinci uvijek vole vidjeti nešto šareno i atraktivno – kaže Marko.

HD-Lojtrica_1

NARUČILI SU LOJTRICU

- Mi smo odlučili ukrasiti ovaj zid koji baš nije bio lijepi na početku pa smo dogovorili s umjetnicima da ova zgrada bude prepoznatljiva, da se izdaleka vidi kako je to dječji vrtić lojtrica- priča nam Zlatica Šandor, voditeljica Dječjeg vrtića Lojtrica – Gradići.

I dosta, glavni motiv na zidu je lojtrica što je najviše razveselilo mališane u vrtiću. U oslikavanju zida, prije odlaska u vrtić, uživao je i Nino.

– Prije je zid bio ružan, a sad je baš lijep – zadovoljno će Nino. Njegova majka smatra kako će vrtić od sada biti bolje uočljiv i da će vozači usporiti i uživati u vedrim bojama.

- Ovo će biti stvarno prekrasno, uljepšat će nam ovaj sivi zid. Vesele su boje i drago mi je da su uredili naš objekt. Mislim da će biti puno uočljivije, da će vozači sporije voziti, da će vidjet da je to vrtić, a općenito, boje su vrlo bitne, vidite po mojoj kosi – rekla je Gordana Musulin Komušak.

HD-Lojtrica_2

OD GLJIVICE DO SUNCA

- Na zidu dominira natpis Dječji vrtić „Lojtrica“. Nacrtao sam i ovo dvoje limača koji se penju po toj lojtrici te jedan lijepi krajolik, šarenilo, prirodu, zelenilo, sunce, životinjice i gljivice, motivi koji bi se klincima mogli svidjeti. Za sada dobro reagiraju – kaže Marko Nuić.

- Vidio sam prvi put kad ga je onaj striček naslikao i onda drugi put kad sam došao u vrtić, vidio sam da je ofarban – govori nam Emanuel koji upravo doznaje i kako će zid biti oslikan i s unutrašnje strane.

GRAFITI I U DVORIŠTU VRTIĆA

- Zamolit ćemo gospodina umjetnika da nam i unutra ukrasi zid. Imamo jedan sivi u dvorištu pa ćemo zamolit da ga oslika prema svom ukusu, a naravno vezano uz tematiku djece i dječjeg vrtića Lojtrica – otkriva ravnateljica Šandor.