Prijava

Vaša prijava

Predstave, dječje igre, tamburaši, natjecanja i turniri na Danima svetog Vida


Kulturno-umjetničko društvo Dučec ove godine od 12. do 18. lipnja organizira u Mraclinu XII. dane svetog Vida.

U ponedjeljak, 12. lipnja, amatersko kazalište KUD-a Vrhovje župe Dubranec, izvesti će predstavu ”Prijatelji”. – Komedija govori o susjedima posvađanima oko zemlje. S vremenom dolazi iseljenik-povratnik iz Amerike i pokaže se da je zemlja zapravo njegova. Dok traju prepucavanja, među akterima bukne poneka ljubav, a na kraju se svi pomire – opisuju radnju predstave organizatori Dana svetog Vida. Predstavu su napisali Izvor Oreba (kipar, slikar, pisac, skladatelj) i njegova supruga Emilija Karlavaris (akademska slikarica i kiparica).

Utorak 13. lipnja rezerviran je za najmlađe. Prvi događaj biti će svečano otvorenje obnovljenog dječjeg igrališta u Mraclinu, kod Penezića. Dječje igralište obnovljeno je donacijom tvrtke KOVA d.o.o. iz Mraclina. Nakon otvorenja, održati će se IV. dječje sportske igre na Jančetovom gruntu, Braće Radić 84. – Djeca će se natjecati u više starih igara (skakanje u vreći, potezanje užeta, igre s loptom…), a najbrži i najspretniji timovi biti će nagrađeni. U sklopu igara održat će se kreativne radionice za djecu, jahanje ponija i brojne druge atrakcije. Nakon igara slijedit će druženje za sve natjecatelje – najavili su organizatori.

U srijedu 14. lipnja održat će se večer pod nazivom ”Dječja kolonija Mraclin – naši igenci i njihove priče”. – Večer je posvećena jednoj od najvažnijih dionica asanacije i prošlostoljetne povijesti našeg sela, udomiteljskoj skrbi, smještaju i odgoju djece izvan vlastite obitelji. U programu sudjeluju dr. sc. Jadranka Božikov, Juraj Križanić te KUD Dučec, a voditelj je Ratko Cvetnić – rekli su iz KUD-a Mraclin.

U četvrtak 15. lipnja održat će se tradicionalna tamburaška večer. Na večeri će nastupati mraclinski tamburaši – TS Lajbeki, TS Alibi, TS Modra Galica, TS Takt, TS društva ”Dobre duše”, veliki orkestar KUD-a ”Dučec” te ženski tamburaški sastav KUD-a ”Dučec” – Srećice.

U petak 16. lipnja održati će se Dan otvorenih vrata DVD-a Mraclin, kao uvod u veliki vatrogasni vikend koji slijedi. Posjetitelji će moći razgledati prostorije i opremu DVD-a te pogledati vatrogasne vježbe.

U subotu 17. lipnja DVD Mraclin je domaćin Gradskog natjecanja djece i mladeži. U sklopu natjecanja održat će se i IV. memorijal ”Tomislav Hrkovec”, natjecanje vatrogasnog podmlatka (djeca od 6 do 12 godina).

Isti dan NK Mraclin organizira memorijalni malonogometni turnir u čast prerano preminulom članu kluba Blažu Galekoviću. U sklopu turnira upriličit će se i svečano otvorenje novog grafita – postavljenog Blažu u čast – koji se nalazi iza GPP-ove tribine. Nakon turnira slijedi prigodno druženje uz glazbu za sve igrače, mještane i goste na terasi nogometnog kluba.

U nedjelju 18. lipnja je Vidovsko proščenje, svete mise u crkvi svetog Vida su u 11 i 17 sati. Nakon poslijepodnevne mise održat će se veliki folklorni koncert KUD-a Dučec i Ogranka seljačke sloge iz Buševca. Koncert će se održati u Društvenom domu Mraclin s početkom u 18.30 sati.

– Pozivamo sve mještane i sugrađane da se odazovu na ovu manifestaciju u nadi da će kroz sedam svečarskih dana svatko pronaći nešto za sebe – rekli su u KUD-u Dučec. 

Dani svetog Vida manifestacija su koja je započela na inicijativu uprave KUD-a Dučec 2006. godine i od tada svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire. U realizaciji Dana sudjeluju sve mraclinske udruge, a na taj se način obilježava i slavi sveti Vid, zaštitnik Mraclina. U sklopu manifestacije svake se godine, kroz tjedan dana koji predhode završnom nedjeljnom proščenju, održava niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.