Prijava

Vaša prijava

Snažan vjetar otežava promet


Nakon jučerašnje kiše stigla je nova promjena vremena koja je donijela vedar, ali izrazito vjetrovit dan. Meteoalarm izdao je za naše područje žuto upozorenje.

– Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike – upozorili su u Meteoalarmu.

Posljednji poznati meteorološki podaci za zagrebački aerodrom oni su od 11 sati kada je temperatura zraka iznosila je 14.5 Celzijevih stupnjeva, a brzina vjetra 12 metara u sekundi. Promet se stoga na relaciji Velika Gorica – Zagreb odvija otežano. Relativna vlažnost zraka je 48 posto, a tlak zraka 1020.5 hektopaskala. Unatoč ugodnoj temperaturi zraka, jak sjeverac stvara hladan osjet ugode pa se preporučuje toplije odjenuti.

Ipak, biometeorološke prilike povoljne su u većem dijelu Hrvatske zbog čega će se većina ljudi osjećati dobro. No iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju srčane bolesnike, astmatičare i reumatičare na zaštitu od hladnoće, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

Objava Snažan vjetar otežava promet pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dvostruki europski uspjeh Pavla Jozića

Slobodan Krilčić