Prijava

Vaša prijava

Centar za socijalnu skrb darivao mališane


Jutros su u Centru za socijalnu skrb Velika Gorica podijeljeni paketići djeci iz 40 obitelji koje su korisnici minimalne novčane naknade. Povodom obilježavanja dana svetoga Nikole podijeljeno je 97 paketića u kojima su se našli slatkiši, mesne prerađevine, tjestenina i drugi prehrambeni proizvodi, ali i puzzle koje je donirala Udruga ”Ti si OK”.

– Udruga s nama jako dobro surađuje. Djecu ova akcija jako veseli i raduje. To je trenutak kada se osjeti utjecaj zajednici i da na njih netko misli i u ovakvim teškim trenucima. Svaka akcija koja je akcija darivanja i humanitarnog je karaktera, od velikog je značaja za njih – rekla je Silvana Majetić, dipl.pravnica iz Centra za socijalnu skrb Velika Gorica.

Paketiće su sa socijalnim radnicama podijelili učenici Područne škole Rakitovec, O.Š. Vukovina. Antonio, Petra, Marta, Dario i Gabrijela idu u četvrti razred i akcija poput ove, u kojoj oni pomažu drugoj djeci, puno im znači.

– Moja djeca su oduševljena, odgajam ih u duhu prijateljstva i tolerancije, oni se vole malo maknuti iz male sredine kao što je škola u Rakitovcu. Svaki odlazak negdje u grad ih veseli, pogotovo na ovakvim akcijama gdje mogu biti korisni i pomoći – rekao je učitelj Miroslav Grahovac. Učitelju i učenicima zahvalila je i Silvana Majetić koja je istaknula kako je ovo prilika da učenici na simboličan način pomognu djeci u socijalno teškim situacijama.

Centar za socijalnu skrb Velika Gorica podijelit će i božićne pakete 20. i 21. prosinca. Dobit će ih 76 djece iz 36 obitelji te 212 odraslih korisnika. Sredstva za sve paketiće koje Centar za socijalnu skrb dijeli ovog prosinca osigurao je Grad Velika Gorica.

Objava Centar za socijalnu skrb darivao mališane pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.