Prijava

Vaša prijava

Djela velikogoričke spisateljice među najposuđivanijim u 2017. godini


Knjige za djecu i mlade ”Dom iza žice” i ”Baš kao Harry Potter” velikogoričke autorice i profesorice hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, Jasminke Tihi-Stepanić, našle su se na popisu najposuđivanijih knjiga za djecu u Knjižnicama grada Zagreba za 2017.godinu. Na popisu se nalazi ukupno 15 autora i njihova djela, a na listu nisu uvršteni lektirni naslovi kako ne bi utjecali na popis.

”Dom iza žice” predstavljen je u svibnju 2017. godine, a našao se i u našoj rubrici Knjiga tjedna. Jasminka Tihi-Stepanić autorica je još nekoliko djela, a za neka od njih dobila je i nagrade: ”Imaš face?” (nagrada ”Mato Lovrak”), ”Moja neprijateljica Ana” (nagrada ”Anto Gardaš”), ”Bacit ću ti kompjutor kroz prozor”, ”Priča o ribaru i zlatnoj ribici”.

Popis najčitanijih autora za djecu i za odrasle rađen je prema statistici posudbe knjiga u cijeloj mreži KGZ-a za 2017. godinu.

Objava Djela velikogoričke spisateljice među najposuđivanijim u 2017. godini pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.