Prijava

Vaša prijava

Grad nastavlja pomagati sportskim savezima: potpisani novi ugovori vrijedni 8,8 milijuna kuna


Predstavnici četiri sportska saveza i gradonačelnik Dražen Barišić potpisali su jučer nove godišnje ugovore o suradnji. Ove godine iz gradskog proračuna za Zajednicu športskih udruga Grada Velike Gorice izdvojit će se 8,5 milijuna kuna, 180 tisuća kuna dobit će Sportski savez osoba s invaliditetom, dok će po 80 tisuća kuna pripasti Športsko rekreativnom savezu te Školskom sportskom savezu.

Svi potpisnici ugovora izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

– Velika Gorica svakim danom bilježi sve bolje i kvalitetnije rezultate na polju sporta kao društvene djelatnosti, prepoznata je kroz pojedinačne i ekipne sportove i medalje, to se najviše spominje u medijima, ali trebala bi Velika Gorica biti prepoznata i kroz objekte i projekte koje radimo na području našeg grada, koji su i u financijskom smislu uvijek iznad 10, 15 pa čak i 40 milijuna kuna, ali treba biti prepoznato i kroz zajednice – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić, rekao je da ga veseli što se sve veći broj mladih ljudi uključuje u sportske aktivnosti. – Puno toga mi smo predlagali, puno toga je i s vaše strane usvojeno i napravljeno. Idemo dalje, kreću novi projekti, iz godine u godinu dobivali smo izdašnija sredstva, naš sport je rastao, rezultati su bili sve bolji i u pojedinačnim, ekipnim i momčadskim sportovima. Mislim da možemo izraziti samo jedno zadovoljstvo da imamo vodstvo kakvo imamo u gradu i barem što se tiče nas sportaša, nadam se od sada i ovih drugih saveza.

Iako je izrazito zadovoljna suradnjom s Gradom, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom, paraolimpijka Mirjana Lučić istaknula je potrebu za većom financijskom potporom Savezu. – Ono što je, po meni, jedan veliki problem je što smo relativno brzo postigli enormno velike uspjehe i što je Gradu na neki način to sve skupa teško popratiti onako kako biste to htjeli i ja sam toga svjesna i svi mi sportaši. Rezultati kod osoba s invaliditetom sportaša sigurno neće nedostajati, mogu biti samo bolji i veći. Ja se iskreno nadam da će Grad to i dalje uvidjeti i da će nam s godinama povećavati proračun jer trenutno se jedva krpamo, trebamo platiti trenere, ne možemo ih ne platiti, a bez njih nema rezultata, to je jednostavno tako. To je naš osnovni problem.

Lučić je rekla kako je pri Sportskom savezu osoba s invaliditetom već osnovan plivački klub i da samo čekaju otvorenje bazena. Gradonačelnik Barišić je najavio kako će Velikogoričanima uskoro biti na raspolaganju novi sportovi u gradu.

– Gorica pokazuje da ima trend rasta i u budućnosti ćemo čak i nekoliko novih sportova, koji su bili nezamislivi unazad nekoliko godina, afirmirati i ponudit ćemo našim sugrađanima i drugim stanovnicima iz obližnjih gradova, sportove koji su bili nemogući na području našeg grada, kao što je skijanje, klizanje, plivanje tako da ćemo obuhvatiti gotovo sve sportove – rekao je Barišić.

Osim što će poduprijeti rad četiri sportska saveza, ove će godine Velika Gorica omogućiti svim sportašima besplatne liječničke preglede. Financirat će i održavanje sportskih objekata te realizaciju sportskih projekata.

Objava Grad nastavlja pomagati sportskim savezima: potpisani novi ugovori vrijedni 8,8 milijuna kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Kurilovčani moraju popraviti realizaciju

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige