Prijava

Vaša prijava

Zbog izbjegavanja vožnje na označenim biciklističkim stazama, biciklisti platili kaznu od 300 kuna


Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica u petak i subotu posebnu pozornost posvetili su prekršajima koje čini biciklisti. Kaznili su njih 13 zbog vožnje na neoznačenim biciklističkim stazama, a kazne je dobilo i šestero vozača koji su parkirali svoja vozila upravo na biciklističkim stazama. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biciklisti su za navedeni prekršaj morali platiti 300 kuna kazne, kao i vozači zbog nepropisnog parkiranja.

– S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala. Naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Cilj akcije bio je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnje bicikala po biciklističkoj stazi.

Objava Zbog izbjegavanja vožnje na označenim biciklističkim stazama, biciklisti platili kaznu od 300 kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.