Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan otvorenih vrata udruga u velikogoričkom Suncokretu


Čime se sve bavi Udruga ”Suncokret” i na koji način se građani mogu uključiti u njezine aktivnosti, možete doznati danas do 18 sati u Cvjetnom naselju na Danima otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Udruga osoba s invaliditetom ”Suncokret” Velika Gorica osnovana je 1997. godine na inicijativu roditelja djece s invaliditetom. Kroz dva desetljeća rada, kroz udrugu je prošlo puno članova, a jedna od glavnih zadaća Suncokreta je osvijestiti javnost o potrebama osoba s invaliditetom te potaknuti njihovu vidljivost i integraciju u društvu.

– Mi smo posebni i ponosnimo se time. Možda obilježeni, ali na lijep način obilježeni, s ponosom nosimo taj križ i dobro smo – rekla nama je Slavica Burić, zamjenica predsjednice Udruge ”Suncokret”.

Udruga ima svoj prostor u Cvjetnom naselju, a iako on nije prikladan za sve članove, održana je volonterska akcija uređenja pristupa samom ulazu udruge kako bi barem na taj način uvjeti rada bili poboljšani.

– Prostor nam nije adekvatan, vrlo su mali prozori, stalno smo pod umjetnim svjetlom, kosina prema tom prostoru je vrlo oštra i teški je pristup. Nije adekvatan niti toalet. Dobili smo puno obećanja. Malo malo nešto se realizira, nadamo se da bude situacija bolja u državi pa i u našem gradu. Prvenstveno da se naša udruga izvuče iz ovog podrumskog prostora koji nam ne odgovara, ali strpljivi smo pa ćemo pričekati i to – rekla nam je Burić.

U Udruzi se redovito organiziraju različite radionice te se potiče stvaranju otvorene i ravnopravne zajednice bez prepreka i predrasuda. Na Dan otvorenih vrata udruga, u Suncokret će, kao i svakog posljednjeg petka u mjesecu, proslaviti rođendane svojih članova.

Objava FOTO Dan otvorenih vrata udruga u velikogoričkom Suncokretu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.