Prijava

Vaša prijava

Prva noćna utakmica na stadionu moguća početkom studenog


Ovih dana zaputili smo na gradski stadion, i prvo što nam je zapelo za oko- dečki iz našeg prvoligaša, HNK Gorice marljivo treniraju. Od autsajdera postali su favoriti, pa nema stajanja ni nakon treće pobjede. No njih nismo htjeli smetati. S pomoćnih terena zaputili smo se na glavni, a tamo rade strojevi, kosi se trava, majstori nas pozdravljaju, rade rasvjetu. Stiže i gradonačelnik. Brzinska provjera kako sve napreduje i odmah ekskluziva:

“Želja nam je da polovicom listopada stadion u potpunosti zasvijetli. Vjerujemo da će prva utakmica početkom studenog, protiv Hajduka, biti noćna utakmica pod novom rasvjetom”, govori nam gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik provjerava kako teku radovi na stadionskoj rasvjeti

Svjetla reflektora ovaj stadion nikad nije imao, a izgrađen je još za Univerzijade sredinom 80-ih. Kako doliči jednom prvoligašu, Grad je izdvojio 10 milijuna kuna kredita

“Tek sad su se stekli uvjeti da nadogradimo naš stadion i s noćnom rasvjetom jer ovdje će dolaziti ne samo domaće već i svjetske momčadi, a samim time želimo pokazati kako imamo kapaciteta i spremni smo i za nacionalni stadion. Svake godine ćemo uložiti nešto u obnovu jer sad smo u mogućnosti kroz proračun isfinancirati takve projekte”, dodaje Barišić.

Velika Gorica ima ambicije kandidirati se za nacionalni stadion

Ne tako davno stigle su i najave da bi se mogli kandidirati i za nacionalni stadion. No, i susjedni gradonačelnik Bandić na to je bacio oko, ni on ne odustaje, pa pitamo- je li moguć dogovor:

“Dobit će onaj tko će biti najuspješniji i imati argumente. Velikoj Gorici u prilog ide blizina Zračne luke, prometni koridori kroz grad koji dolaze sve do stadiona, ali važna je tu i metropolizacija Zagreba koji se mora širiti dalje od Save. Sve su to argumenti da nacionalni stadion bude u Velikoj Gorici. Korektno je da svatko ponudi svoje rješenje, a na Vladi, premijeru i hrvatskoj javnosti je da daju podršku onome tko je najbolji”, zaključuje Barišić.

Objava Prva noćna utakmica na stadionu moguća početkom studenog pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.