Prijava

Vaša prijava

FA Turopolje najbolji na Smotri folklora Zagrebačke županije


Folklorni ansambl Turopolje ponio je laskavu titulu najboljih na 20. Smotri koreografiranog folklora Zagrebačke županije. U dva dana predstavilo se 10-ak društava s ukupno 16 točaka, a nagrađene koreografije FA Turopolja su, jedna domaća- Pjesme i plesovi Vukomeričkih Gorica te Pjesme i plesovi Šišljavića (Karlovačko pokuplje)

“Zadovoljni smo onime što smo vidjeli, svaka godina nosi nešto novo. Zagrebačka županija ima izvrsna folklorna društva i bilo je impresivno vidjeti sve te mlade ljude kako to sa strašću rade, i plešu i pjevaju i sviraju”, govori Tvrtko Zebec, koji je uz Irenu Miholić i Ivanku Ivkanec bio član tročlanog žirija, zadužen za ples.

U dva su dana pozornicom prodefilirali Folklorni ansambl Turopolje, Hrvatska umjetnička udruga Petar Zrinski iz Vrbovca, Kulturno umjetničko društvo Oštrc iz Rud , OSS Buševec, KUD Januševec iz Prigorja Brdovečkog, KUD Bratinečko srce iz Bratine, KUD Sveta Jana, KUD Kloštar i KUD Mičevec, a van konkurencije nastupio je novoosnovani KUD Kravarsko.

FOTO: Jagoda Lacković, Foto Ljubek

Objava FA Turopolje najbolji na Smotri folklora Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.