Prijava

Vaša prijava

Ines Grdenić osvojila brončanu medalju


danskom Aalborgu se protekli vikend održavalo Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21. Nedjelja je bila veliki dan za hrvatski karate i klub Velika Gorica. Naime, Ines Grdenić je osvojila brončanu medalju.

Naša karatistica je u prvom kolu bila slobodna, da bi u drugom sa 4-0 svladala predstavnicu Azerbajdžana Fidan Teymurovu. Uslijedila je istovjetna pobjeda nad Portugalkom Rodrigues, da bi u borbi za ulazak u završnicu izgubila od turske reprezentativke Gulsen Demiturk.

Ines Grdenić je u repasažu bila bolja od Njemice Gencer, te je tako stigla do još jedne medalje u svojoj kategoriji do 50 kilograma u U-21 konkurenciji mlađih seniorki. Ponovila je prošlogodišnji doseg iz ruskog Sočija.

U petak se borio Dominik Kučan, no nažalost gubi u prvom kolu od predstavnika Engleske 3:2 koji kasnije gubi od Rumunja. Drugog dana prvenstva, rezerviranog za juniorski uzrast, Petar Orešković i Igor Vrban također ne uspijevaju osvojiti medalju. Petar gubi u prvom kolu od Portugalca, a Igor nakon pobjede nad Gruzijcem gubi od Slovaka čime završava natjecanje.

Goran Klobučarić

Objava Ines Grdenić osvojila brončanu medalju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.