Dani vrtića u Gorici počeli su stručnim skupom goričkih odgajatelja i struke pod nazivom ““Sretni i kompetentni u inovativnom i otvorenom dječjem vrtiću”. Prepuna Vijećnica Pučkog učilišta dokaz je kako se u predškolski odgoj i obrazovanje puno ulaže, čemu svjedoče i raznovrsni programi podrške odgojiteljima i djeci, ali i konstantna ulaganja ne samo u objekte već i produktivnost predškolskog obrazovanja.

Svjedoči tome i činjenica kako je u deset godina Grad Velika Gorica s 50 milijuna kuna, izdvajanja za vrtiće povećao na 68 milijuna kuna. “Tu ne ubrajam investicije, na koje smo uložili još dodatnih 100 milijuna kuna. Otvorili smo nove vrtiće, renovirali postojeće, uveli smo nove pristupe u odgoju i obrazovanju, poput e-upisa, proširili programe, radimo na inkluziji… Cilj nam je omogućiti djeci dobro i stimulativno okruženje u kojem će rasti i razvijati se”, poručio je na otvorenju gradonačelnik Dražen Barišić.

U dva dana naglasak okupljanja odgajatelja bit će upravo na novim i inovativnim praksama u odgoju i obrazovanju, razmjeni iskustava te implementaciji nekih novih, kvalitetnih programa za rad i učenje.

Posebna pozornost ove je godine posvećena upravo odgajateljima jer oni su ti koji vode, potiču, motiviraju i guraju tu malu osobu naprijed u svijet. “Želimo da odrasli rastu zajedno s djecom i da su takvi, kompetentni, i djeca i odrasli- sretni. Upravo su odgojitelji ključne osobe u predškolskom obrazovanju djece i njima su posvećeni ovi dani”, naglasila je Arijana Mataga Tintor iz Gradskog ureda za predškolski odgoj.

Objava POČELI DANI VRTIĆA Odgojitelji ključ ranog razvoja djece pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.