Nakon što su nogometaši Gorice svladali minimalno, ali posve zasluženo momčad Osijeka, u 33. kolu 1. HNL s 1:0, sada je sve jasno. Naime, da bi Gorica sljedeće sezone zaigrala u kvalifikacijama za Europsku ligu, potrebno je da oni sljedeću nedjelju pobjede u Kranjčevićevoj Lokomotivu, a da Osječani u svojem Gradskom vrtu izgube od Intera. U teoriji nada postoji, ali realno je vrlo teško nešto takvo očekivati. Inter je odavno mislima već na odmoru, tako da smo nekako mišljenja da je Gorica svoju prilika za Europu ispustila na gostovanjima baš protiv Intera, te nedavno Rudeša.

Što se tiče utakmice protiv Osijeka, vrijedi spomenuti da je jedini pogodak djelo „kralja tetovaže“, Nizozemca Joeya Suka iz 57. minute. Utakmica je bila prosječna, jer ulog je utjecao na bolje izdanje na travnjaku. Ali, pobjeda Gorice je zaslužena i na najljepši mogući način momčad Sergeja Jakirovića okončala je svoje ovosezonske domaće susrete.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu, pogotovo s taktičke strane. Sve što smo pripremili ovaj tjedan, dečki su napravili jako dobro. Osijek igra specifično, traže međuprostore, ali uspjeli smo im to sve zatvoriti. Bili smo danas jako koncentrirani i zasluženo pobijedili.

Imamo 56 bodova, pet utakmica zaredom pobijedili smo kod kuće i uzeli smo najviše bodova kao debitanti. Jako sam zadovoljan i ponosan sam na svoju ekipu i sve u klubu. Dosta puta se spominje to da smo najugodnije iznenađenje lige, tako je i moglo biti u prvom dijelu sezone, ali ovo je sada već kontinuitet. Ono što smo željeli stvoriti da možemo igrati ravnopravno sa svima,to smo i stvorili i mislim da će nas i sljedeće sezone svi ozbiljno shvaćati”, rekao je trener Jakirović.

Kristijan Kahlina je upisao 100. uzastopni nastup na vratima Gorice, a ne smijemo ne spomenuti i da su Goričani oborili rekord po broju bodova kao debitanti u 1. Ligi. Do sada je Split s 54 boda bio najbolji po tom pitanju, a Gorica trenutno ih na svojem kontu ima 56, a preostala im je još jedna utakmica, tako da se i to može još promijeniti.

Goran Klobučarić    

Objava HNK GORICA Suk ostavio nadu za Europu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.