Prijava

Vaša prijava

Čujen Čele iz Kaštela najbrži vatrogasci turopoljskog plamena


Vatrogasni vikend u Gorici završio je u velikom stilu. Treći plamen Turopolja, popularni Fire combat okupio je 30-tak ekipa iz svih krajeva Hrvatske koje su pokazale svoje vještine i spretnosti na vatrogasnom poligonu. A da je bilo borbeno- jest. Trebalo je što brže prijeći poligon koji se, među ostalim, sastojao i od tunela dugog 15 metara, tu je i unesrećeni kojeg treba spasiti, popeti se na šest metara, osigurati prostor, spojiti cijevi, i sve to uz potpunu opremu za strukturne požare, od zaštitnog vatrogasnog odjela, čizmi, rukavica, maske i potkape. Najbrži najspretniji već treću godinu za redom (zbog čega su dobili i pehar u trajno vlasništvo) su ekipa iz DVD-a Kaštela, ekipa Čujen Čele koju čine Špiro Radulić i Ante Petrović.

 

Dečki su vježbu završili u vremenu 1’37”, što je ujedno bilo i vrijeme dana. Špiro i Ante profesionalni su vatrogasci, a zajedno nastupaju već pet godina. Iza sebe imaju već dvadesetak pobjeda, a ovo im je sedmi put i da su apsolutni pobjednici. „Sve je bolje i bolje, a i konkurencija je iz godine u godinu sve jača. Odali smo dečkima svoje tajne, sad su nam se približili i teška je borba“, šali se Špiro.

Odličan rezultat ostvarila je i JVP Velika Gorica s vremenom 1’45” u istoj kategoriji, a činili su je Danijel Jančić i Ivica Maceković. „Sretni smo i ponosni. Imali smo već dobrih rezultat i dobrih mjesta, ali dečki iz Kaštela su definitivno najbolji i treba im skinuti kapu“, poručio je Jančić.


Inače, natjecanje je održano u pet kategorija, a najviše natjecatelja, čak 15 ekipa, bilo je u kategoriji A od 18 do 30 godina. B kategorija do 40 godina imala je sedam ekipa (tu se nalaze i pobjednici), C kategorija do 50 godina imala je tri ekipe, D iznad 51 tek jednu, a E ekipa je bila ženska, svih dobi. „Zadovoljni smo. Nakon tri velika dana došli smo do kraja proslave koja zaokružuje gotovo pola stoljeća JVP-a i skoro stoljeće i pol vatrogastva na ovom području“, zaključuje zapovjednik JVP-a Borislav Turan.

Bome, bio je to vatreni vikend, a podsjetnik što se još događalo možete pronaći ovdje.

FOTO GALERIJA

Objava Čujen Čele iz Kaštela najbrži vatrogasci turopoljskog plamena pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.