Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA John Grisham: Izgubljeni rukopis


Svi koji smatraju da priče o knjigama, knjižarama i starim rukopisima mogu biti pustolovne i zanimljive, „Izgubljeni rukopis“ dočekat će širom otvorena čitateljska srca. Iako je John Grisham prije svega poznat kao hit pisac niza pravosudnih trilera, u ovom je romanu napravio odmak od svoje uobičajene tematike i napisao uzbudljiv roman potrage za izgubljenim vrijednim rukopisima slavnog američkog autora Francisa Scotta Fitzgeralda. Ako ste čitali „Kako preskočiti Božić“, još jedan od romana u kojima Grisham iskače iz svoje dobro poznate uloge poznavatelja sudskih procesa, onda znate koliko zabavan i opušten može biti kad se upusti u pisanje u nekom drugom žanru.

Iz knjižnice Sveučilišta Princeton ukradeno je pet neprocjenjivo vrijednih originalnih Fitzgeraldovih rukopisa nakon čega im se gubi svaki trag. Istovremeno na otoku Camino u blizini obale Floride Bruce Crable vodi malu, ali omiljenu knjižaru koja pokreće književna i umjetnička događanja na otoku. On je ujedno i trgovac starim i rijetkim knjigama što malo tko zna. Uskoro na otok dolazi i Mercer Mann, mlada književnica koja se bori s kreativnom blokadom, a nakon što dobije novčanu ponudu koju ne može odbiti, u zadatak joj je dano da otkrije što se sve skriva u podrumu Bruceove knjižare…

Ova knjiga pružit će vam uvid u svijet pisaca, književnih agenata i knjižara, a pomalo podsjeća i na serijal Johna Dunninga – krimiće o književnom antikvaru, bivšem detektivu denverske policije i istražitelju Cliffu Janewayu – koje također toplo preporučujemo svim bibliofilima. „Izgubljeni rukopis“ dobar je književni izbor za sve koji uživaju u onom jedinstvenom osjećaju koji pružaju knjižare i antikvarijati, kao i za sve one koji vole dobro napisane krimiće.

Pripremila: Ivana Grubačević

Objava KNJIGA TJEDNA John Grisham: Izgubljeni rukopis pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.