Prijava

Vaša prijava

Možete li pomoći glavnom glumcu Šegrta Hlapića i njegovim sestrama? Umro im je otac i više nemaju nikoga


U Velikoj Gorici pokreće se humanitarna akcija  za pomoć 13-godišnjem Mili Biljanoviću, glavnom glumcu filma Šegrt Hlapić. U nedjelju, 9. ožujka 2014., u 15 sati, Kino Gorica ponovno će prikazati ovaj domaći filmski hit redatelja Silvija Petranovića za čiju glazbu je napisala Velikogoričanka Anita Andreis i time se uključiti u pomoć Mili i njegovim sestrama, Nadini (18) Tamari (21). Pomoć ovim mladim ljudima prijeko je potrebna jer prošloga je mjeseca preminuo njihov samohrani otac Darko Biljanović, inženjer, bloger i kolumnist. Sada su ostali prepušteni sami sebi.

OSTAO KREDIT ZA STAN

Nadini, Tamari i Mili potrebna je podrška svih ljudi dobre volje kako bi uspjeli ostati živjeti zajedno, nastaviti otplaćivati kredit za stan i školovati se. Najveća prijetnja u tome im je mjesečni kredit od 2300 kuna, ali i režije za stan. Naravno, nužno trebaju i hranu te osnovne potrepštine, a trenutačno su bez ikakvih novčanih primanja!

KUPITE ULAZNICU

U humanitarnu akciju možete se uključiti i vi, kupnjom ulaznice po cijeni od 20 kuna. Film će biti prikazan i u svim nezavisnim kinima diljem Hrvatske te u Cinestar kinima.

U ime humanitarne akcije čiji je organizator Hrvatski Audiovizualni centar prihoda od prikazivanja filma odriču se svi.

Inače, glavni glumac u filmu Šegrt Hlapić, Mile, vrijedan je i talentiran mladić i u svim ostalim životnim ulogama. Uspješan je na natjecanjima iz matematike i državnom natjecanju na Lidranu, priprema se za državna natjecanja u plivanju i akrobatskom r’n'r-u, a do kraja školske godine polagat će i Cambridge FCE certifikat.

Novčanu pomoć možete uplatiti i Tamari Biljanović na račun u Zagrebačkoj banci kojeg su otvorili prijatelji pokojnog oca.

Broj računa: IBAN HR7323600003510142421


200 krafni za pučku kuhinju

Državna Smotra „LiDraNo 2024.“, Vinkovci, 24. - 26. 4. 2024.