Prijava

Vaša prijava

Buvljakuše nastupaju! U dosad najvećoj akciji skupile 13.547,00 kuna


Naše dobropoznate humanitarke, Buvljakuše, ponovo su u akciji. Zapravo, nikad nisu ni stale, samo su se kroz ovo vrijeme pripremale za jednu od najvećih humanitarnih akcija za pomoć sekama Loreni i Ivi Rinčić koje su rođene s polineuropatijom, bolešću živaca i mišića koja onemogućava razvoj lokomotornog sustava. U jednom su danu humanitarnim buvljakom u Osnovnoj školi Eugena Kumičića prikupile 13.547,00 kuna..

„Velik je odaziv kupaca, donatora, od jutra je ovdje živo i veselo. Ekipa DVD-a Turopolje priprema kotlovinu, ima kuhanog vina, a u školi su bogati štandovi s igračkama, odjećom, obućom i božićnim asortimanom. Pripremile smo i zgodne božićne poklone za velike i male, a tu je i humanitarno geliranje noktiju te make up i face painting“, govore nam djevojke koje su, pred vratima Prosinca, organizirale akciju za pamćenje. „Ljudi izlaze siti, s osmjesima na licima, a mi smo i više nego sretne“, zaključuju. Na račun sestara Rinčić do sad je uplaćeno već 100 tisuća kuna direktivnih uplata, a akcije se nastavljaju.

Već u utorak, 3.prosinca je humanitarni koncert goričkih zborova. U crkvi Sv. Petra i Pavla s početkom u 19:30 nastupit će Gradski zbor “Franjo pl. Lučić”, Pjevački zbor “Turopoljska zvona”, Vokalni ansambl “Danice”, Vokalisti Sv. Josipa, Zborovi osnovne i srednje Umjetničke škole Franje pl. Lučića, te solistica Lidia Capković Martinek uz korepeticiju Tibora Naglića. Dođite i budite vi dio ove predivne blagdanske, humanitarne priče!

 

Objava Buvljakuše nastupaju! U dosad najvećoj akciji skupile 13.547,00 kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.