Prijava

Vaša prijava

SVETA LUCIJA Dan je Grada Velike Gorice! Dodjela nagrada, koncert, pšenica…


Dan Grada Velike Gorice, blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja obilježavamo upravo danas, 13.prosinca. Dan je to kad je u našem gradu posebno svečano jer se održava i svečana Akademija na kojoj priznanja za dugogodišnji rad i zalaganje primaju zaslužni pojedinci. Bit će to prilika i da gradonačelnik Dražen Barišić predstavi rad u posljednjih godinu dana kao i neke nove projekte u Velikoj Gorici koji su pred nama. Početak akademije u dvorani Gorica je u 15 sati, a podsjetimo ovdje i tko su ovogodišnji laureati.

Današnji je dan bogat događanjima. U Božićnom selu dođite na pisanje pisama Djedu Božićnjaku ili pak radionice šivanja i vezenja, dok je u Muzeju Turopolja predstava Sjeverozapadni vjetar.

Grad i ove godine časti pa je tako za sve pripremio besplatan koncert grupe Pravila igre koji na otvorenoj pozornici na prostoru Prosinca u Gorici počinje u 20 sati.

Ne zaboravimo da se danas, na svetu Luciju, sadi i pšenica koja će narasti do Božića. I ono, ništa manje važno, da je danas imendan svim Lucijama i Lucijanima i od srca im želimo sve najbolje!

I naravno, sretan rođendan našem Gradu!

Objava SVETA LUCIJA Dan je Grada Velike Gorice! Dodjela nagrada, koncert, pšenica… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.