Prijava

Vaša prijava

FAŠNIČKA TRKA Ne trči badava, trči za krafne!


Ovogodišnji slogan Fašničke trke, kojom će i službeno započeti fašničko vrijeme u našem gradu je “ne trči badava, trči za krafne” jer upravo je to i cilj trke u kojoj će, osim trkačkih sposobnosti i vještina natjecatelji imati prilike pokazati i one “detektivske”.

Glavni cilj trke bit će pronaći tri fašničke krafne s prikazom maskota koje će biti sakrivene po cijelom parku, a koje natjecatelji moraju pronaći i s njima utrčati u cilj. Ovisno o vremenu ulaska u cilj određuju se prva tri mjesta za koja natjecatelji dobivaju simbolične nagrade. Organizatori je, uz Turističku zajednicu i Grad i Maraton klub Velika Gorica, a trka i ovoga puta ima humanitarni karakter, te će i ove godine donirati sportsku opremu Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji.

U utrci mogu sudjelovati svi željni dobre zabave, neovisno o godinama i starosti. Jedini uvjet za sudjelovanje u utrci je da natjecatelji na sebi moraju imati neki fašnički rekvizit (periku, šminku…).

I za kraj, recimo i kad počinje taj karneval u kojem će ključeve grada ponovo preuzeti fašničke maskote, a gradonačelnik se nakratko povući iz vladajuće fotelje:

U petak, 7.veljače u 11 sati. Trka je besplatna, a prijave su kod Turističke zajednice taj dan do 10 sati.

Objava FAŠNIČKA TRKA Ne trči badava, trči za krafne! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Uplatnica za prehranu učenika