Prijava

Vaša prijava

Za vikend zabilježeno više od 50 prometnih prekršaja


U vikend akcijama “Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“,  Policija je utvrdila 35 prekršaja i to 26 prekršaj vožnje prekoračenja brzine te 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola kao i 13 ostalih prekršaja iz domene prometa. Ukupno je utvrđeno 48 prometnih prekršaja, javljaju iz Policije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 20-godišnjaku u subotu oko 4:10 sati od 2,26 promila. “Muškarac je upravljao osobnim automobilom, kretao se kolnikom Ulice kraljice Jelene u mjestu Velika Gorica u smjeru istoka. Dolaskom do kbr.6 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno  da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je  u organizmu imao 2,26 g/kg alkohola, manjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je  u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu”, javljajuiz Policije.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća.

Policija je provela i akciju „Pojas, mobitel i dječje sjedalice“ u kojoj je utvrdila 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje kao i još jedan prekršaj u prometu. Ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja.

Objava Za vikend zabilježeno više od 50 prometnih prekršaja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.