Prijava

Vaša prijava

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, do kraja godine stiže i vozilo hitne pomoći

['Dom zdravlja Velika Gorica', 'hitna pomoć']

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od prošlog tjedna raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Među novim vozilima su i dva za Veliku Goricu, jedno sanitetsko i novo vozilo Hitne medicinske pomoći koje će dobiti čim ono stigne.

Ukupna vrijednost novih osam vozila je tri milijuna kuna, a do kraja godine stižu još četiri u županiju čija je vrijednost 2,2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika, dva vozila hitne idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobiti će ispostave Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila HMP ona će postat dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.

„Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli veliki teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv”, izjavio je prilikom dodjele župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Dodao je i kako je Zagrebačka županija od 2014. godine do danas osigurala 64 nova vozila za potrebe Zavoda ukupne vrijednosti oko 21,2 milijuna kuna.

Objava Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, do kraja godine stiže i vozilo hitne pomoći pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.