Prijava

Vaša prijava

Festival piva u Sisku


Ove subote već se po treći puta održava Sisački festival piva. U sklopu Dana industrijske baštine organizatori, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica Siska podsjećaju nas da je ovaj grad pivovaru imao još 1855. godine. Bogata je to povijesna tradicija u kojoj je pivovara – koju je osnovao jedan Čeh – često mijenjala vlasnike da bi na kraju završila kod obitelji Alexander koja je istodobno bila vlasnikom i Zagrebačke pivovare.

Taj novi vlasnik 1912. godine napravio je modernizirani pogon na Zibelu gdje se danas nalazi klizalište. Dobra je uvertira obilazak lokacija koje su bile povezane s nekadašnjim sisačkim pivovarama, pogotovo s podrumima koji još postoje ispod klizališta na Zibelu. Jer, nakon obilaska popodne počinje još jedan craft festival. Sjećamo se još prvoga i velike gužve, dvojice aktivnih i jednog bivšeg ministra koji su festival posjetili i uvjerili se u dobru atmosferu. Ono što nas je pogotovo privuklo jest da ovo doista jest festival promocije zanatskog pivarstva jer su cijene i više nego prihvatljive, da ne kažemo simbolične.

Tako će i ove godine u Sisak doći niz domaćih craft pivara poput Zmajska pivovara, Nova Runda, 5th element, Medvedgrad, Pivionica, Olde Town, Mihovil, Pulfer, Bad Brewery, Križevačko, Slawoner i Crafters. Kako doznajem, točit će se i Novi val, novo odlično pivo Pivovare Medvedgrad. Uz craftere svoja će piva predstaviti i lokalni kućni pivari, tamo je zajednica prilično aktivna tako da je sasvim sigurno kako će se imati što probati uz osobito veselje sugrađana. Sve će se začiniti nastupom (Ne)normalnog Balašević tribute banda koji sa svirkom počinje od 21 sat. Zato, vrijedi doći u subotu 16.rujna od 17 sati na sisački Korzo, probati piva malih neovisnih pivovara, popričati s pivarima kako ta piva nastaju, možda ponijeti pokoje pivo i kući. Ne vjerujemo da će te subote u Sisku biti bolje zabave.
 

Post Festival piva u Sisku je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.


Naši učenici su sjajni sportaši