“Poštovani,

jučer je u Društvenom domu u Mraclinu održana tribina povodom donošenja PGO Velika Gorica 2018-2023. Na tribini sam u svojstvu građanina upoznao mještane da sam kao fizička osoba podnio zahtjev za ocjenom zakonitosti općeg akta koji je na Vaš prijedlog usvojilo Gradsko vijeće na sjednici od 15. svibnja 2018. godine. Zahtjev je podnesen Visokom upravnom sudu RH, koji je 22. ožujka 2016. godine spomenuti akt ukinuo presudom.

Isto tako mještani su odlučili putem građanskog neposluha dana 19. srpnja 2018.godine onemogućiti prometovanje vozila VG Čistoće d.o.o. kroz naše selo. Na takav korak odlučili smo se jer apeli mještana i zahtjev VMO Mraclin, da se naše selo rastereti barem dijela teretnog prometa komunalnih vozila – na način da se koristi postojeća prometnica ulicom Lazinski put, koja gabaritima odgovara takvom prometu – nisu urodili plodom. Jedan mještanin je istaknuo da rutom kroz Mraclin, kamioni VG Čistoće d.o.o. prolaze kraj 124 kuće, koje su nerijetko smještene uz samu prometnicu, te su neke već pretrpjele oštećenja.

Stoga smo odlučni u namjeri da do izgradnje nove prometnice, koju obećavate već devetu godinu, problem riješimo na ovaj, nama dostupan način. O svojim namjerama redovito ćemo obavještavati sredstva javnog priopćavanja. Od svih nadležnih za ovu problematiku u gradu Velika Gorica, obratili smo se samo Vama, jer smatramo da ni direktor VG Čistoće d.o.o., niti pročelnici gradskih upravnih odjela, nisu kadri riješiti ovaj problem.

S poštovanjem,
građanin Krešo Hubak”