Prijava

Vaša prijava

Terenska nastava petih razreda u Krapinu


Dana 06. listopada 2017. učenici petih razreda posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca. Kroz muzej vodila ih je gospođa vodič Irena Fučkar koja je istaknula nekoliko bitnih stvari o muzeju. Muzej je vrlo posjećen, turisti dolaze iz raznih krajeva svijeta kao što su Japan, Amerika, Australija, itd.

Prvi dio postave muzeja je izgled Krapine u doba otkrića, te samo nalazište neandertalaca. Prikazani su nalazi, otkrića, te geološka povijest zemlje, kao i rekonstrukcija krapinskih neandertalaca. Obilazak je trajao oko 45 minuta. Posjetiteljima se najviše sviđa prolaz kroz geološku povijest planeta, a nama djeci, fosilni ostaci, kao što su kosturi dinosaura, ali i  rekonstrukcija neandertalaca zato što su jako lijepo i uvjerljivo izrađeni.

Gospođa vodič je rekla da se u postavi muzeja ništa nije mijenjalo od njezina otvorenja.

Nakon obilaska djeca su posjetila jednu od radionica koju je vodila gospođa Lorka Lončar Uvodić, muzejska pedagoginja. U sklopu te radionice izrađivali su kožne torbice, te su crtali. Najzanimljivije radionice u sklopu muzeja su fosilne i geološke.

Svi petaši bili su jako zadovoljni izletom i sadržajem muzeja, nadamo se da će ovakvih sličnih terenskih nastava biti još jako puno.

                                                                                                    

NOVINARSKA SKUPINA

 Klara Pavlečić (tekst) i Borna Bačurin ( slike) 


Osvrt na terensku nastavu