Prijava

Vaša prijava

Terenska nastava u Vukomeriću za učenike 6. razreda


Reciklirano imanje i šuma u Vukomeriću
 
Sjedim u busu i razmišljam kako bi moglo izgledati Reciklirano imanje u Vukomeriću. Zamišljam kuće od slame, blata i grubog drveta.
Stižemo na imanje, dijelimo se u grupe. Dok jedna grupa odlazi u šumu, druga ostaje na imanju. Sviđa mi se što nam vodič približava reciklažu na šaljiv i zanimljiv način. Dodirujem grubu površinu kuće i oštru slamu krova bunara. Jedna kuća još se gradi. U kaosu blatnjavog gradilišta naziru se obrisi zidova, vrata i velikih prozora. Čini mi se da je jako teško graditi kuću od prirodnih materijala i spašenih cigli.
Stiže druga grupa,  s drugim vodičem krećemo u šumu. Na polju nas kao iznenađenje dočekuju visoki stanovnici šume: bukva i hrast. Ulazimo u šumu, cipele zapinju u dubokom blatu, ali se ne predajemo. uspijevam čuti riječi našeg vodiča. Pokazuje nam mišjakinju i američku bobicu. Prvi put čujem da postoji i lažna sunčanica, a hrast je jedina biljka koja stalno raste, i to iz vrha. 
Konačno stižemo na vrh brda i krećemo prema autobusu. Zadovoljna sam ovim danom. Volim aktivnosti na zraku, nešto sam naučila i dobro se provela.
 
Anja Makek, 6.c

Posjet kinu