Prijava

Vaša prijava

TJEDAN SVEMIRA


World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).
Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta.

Ove godine uključili su se i učenici  naše škole, 2.b razrednog odjela sa svojom učiteljicom savjetnicom Marinom Mužek i profesoricom Ninom Koričan profesoricom engleskog jezika.  

Tjedan svemira započeli smo predavanjem našeg J. Dubravice koji nas je uveo u Sunčev sustav zanimljivom prezentacijom…a onda smo mi proučavali, istraživali, crtali, zamišljali  putovanja, crtali planete, naučili kako se pišu…zašto Sunce nije planet i zašto je ono vrlo važna zvijezda, slušali prvu skladbu koja je nastala u svemiru…koliko ima planeta…što se dogodilo s Plutonom da više nije uključen u Sunčev sustav kao planet… Naučili smo mnogo, kroz igru i zabavu…jedva čekamo iduću godinu.  (Marina Mužek)