NEK SUNCE SJA – saznajte kako iskoristiti sunce zaproizvodnju električne energije

Dana 06.11.2020 (petak) s početkom u 12 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, u dvorani vijećnice, održati će predavanje o mogućnostima korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije. Navedenim predavanjem želi se informirati i educirati građanstvo, poduzetnike, obrtnike i javne ustanove kako mogu sami proizvoditi energiju za vlastite potrebe, a samim time smanjiti troškove [...] Objava NEK SUNCE SJA – saznajte kako iskoristiti sunce zaproizvodnju električne energije pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Ne VGtiraj nego recikliraj

Pozivamo sve zainteresirane građane svih uzrasta na „19. Gastro Turopolje“ koji će se održati sljedećeg vikenda od 9. – 11. listopada 2020. u parku ispred muzeja Turopolje. Ove godine Gastro Turopolje bit će u nešto drugačijem ruhu, puno zelenijem jer će imati svoj Eko kutak koji se zove „Ne VGtiraj nego recikliraj“ gdje možete sudjelovati na različitim [...] Objava Ne VGtiraj nego recikliraj pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Saznajte sve o projektu ‘Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice’

U plavom salonu Gradskog stadiona 29. rujna održana je konferencija na kojoj je predstavljena provedba projekta “Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”. Sve o projektu doznajte iz videa u nastavku. http://cityportal.hr/video-saznajte-sve-o-projektu-pametno-gospodarenje-otpadom-grada-velike-gorice/?fbclid=IwAR2b2JL2RmHAL8UxrQkdpFJYfWJAOM1ntgfdYmsw_RiwNbh5BprL5QHU6KE Objava Saznajte sve o projektu ‘Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice’ pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Održana četvrta Biciklijada VG ZG VG

Dana 12.09.2020. godine održana je četvrta Biciklijada VG ZG VG. Organizatori biciklijade bili su udruga Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno oglašavanje Proglas i Sustav javnih bicikala Nextbike. Događaj je organiziran s ciljem promicanja alternativnih mogućnosti mobilnosti, očuvanja okoliša i zdravog života, a terminski i tematski je bio usklađen s Europskim tjednom mobilnosti. Na biciklijadi [...] Objava Održana četvrta Biciklijada VG ZG VG pojavila se prvi puta na Ekoregija.

2 sata besplatne vožnje gradskim biciklima u Velikoj Gorici tijekom rujna!

Svi korisnici javnih gradskih bicikala Velike Gorice imat će mogućnost koristiti 2 sata besplatne vožnje tijekom mjeseca rujna, a za to na raspolaganju imaju električne ili klasične bicikle i 35 kilometara uređenih biciklističkih staza koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice. Velika mreža velikogoričkih pješačko-biciklističkih staza osigurava idealan prostor za kretanje gradom na [...] Objava 2 sata besplatne vožnje gradskim biciklima u Velikoj Gorici tijekom rujna! pojavila se prvi puta na Ekoregija.

POČINJU PRIJAVE ZA BICIKLIJADU VG-ZG-VG 12.09.2020.

U subotu 12.09.2020. godine organizira se četvrta po redu Biciklijada VG-ZG-VG. Organizatori biciklijade udruga Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS i Sustav javnih bicikala d.o.o pozivaju Vas da se pridružite tradicionalnoj Biciklijadi VG-ZG-VG kojom se želi potaknuti svijest građana Zagreba, Velike Gorice i okolnih mjesta o korištenju alternativnih mogućnosti mobilnosti te o važnosti [...] Objava POČINJU PRIJAVE ZA BICIKLIJADU VG-ZG-VG 12.09.2020. pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Projekt “NEK SUNCE SJA” održan je 29. i 30. studenog 2019. godine

NEK SUNCE SJA projekt je iza kojeg se kriju dvodnevna događanja u Velikoj Gorici. Naime, 29. studenog 2019. godine s početkom u 10 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Ekoregija Velika Gorica u suradnji s Uredom za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice i Razvojnom agencijom VEGORA-om organizirana je mini konferencija o mogućnostima korištenja energije [...] Objava Projekt “NEK SUNCE SJA” održan je 29. i 30. studenog 2019. godine pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Nek sunce sja

Dana 29. 11. 2019. godine Ekoregija Velika Gorica sudjeluje u organizaciji konferencije o mogućnostima korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije, a koja je dio projekta „NEK SUNCE SJA-SUNČANE ELEKTRANE EKOREGIJE VELIKE GORICE “ koji se financira sredstvima Zagrebačke županije. Projektom se želi se informirati i educirati građanstvo, poduzetnike, obrtnike i javne ustanove kako [...] Objava Nek sunce sja pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Projekt Urbani vrtovi Velike Gorice

Projekt Urbani vrtovi Velike Gorice održan je 12. 10. 2019. godine u sklopu kojega su organizirana stručna predavanja za postojeće, ali i nove korisnike gradskih vrtova gdje su stručni i iskusni predavači nastojali približiti sudionicima predavanja nove principe rada na tlu. Predavanja su održali prof. dr. sc. Vesna Židovec koja je govorila o važnostima i [...] Objava Projekt Urbani vrtovi Velike Gorice pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Prva VG Čajanka održana je 12.10. 2019. godine

Dana 12.10.2019. godine, ispred Muzeja Turopolja te u prostorijama Turističke zajednice Grada Velike Gorice proveden je projekt VG Čajanka. VG Čajanka je jednodnevni besplatni eko sajam gdje su se na jednom mjestu okupili 8 postojećih lokalnih OPG-ova koji su predstavili svoje proizvode (med, aroniju, jabuke, bučino ulje, jagode, maline, ribizla, kupine, borovnice, krumpir i batat) [...] Objava Prva VG Čajanka održana je 12.10. 2019. godine pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Urbani vrtovi Velike Gorice 12.10.2019.

Ekoregija Velika Gorica zajedno s Gradom Velika Gorica u sklopu projekta Urbani vrtovi Velike Gorice organizira edukaciju za vlasnike gradskih vrtova. Edukacija će se održati 12.10.2019. godine s početkom u 14 sati u dvorani Turističke zajednice grada Velike Gorice na adresi Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica. Projektom želimo omogućiti postojećim i potencijalnim korisnicima gradskih [...] Objava Urbani vrtovi Velike Gorice 12.10.2019. pojavila se prvi puta na Ekoregija.

VG Čajanka 12.10.2019.

Ekoregija Velika Gorica organizira VG ČAJANKU 12.10.2019. godine kod Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici na adresi Trga Kralja Tomislava 2, Velika Gorica s početkom u 12 sati. VG Čajanka zamišljena je kao jednodnevni besplatni eko sajam gdje će se na jednom mjestu okupiti postojeći lokalni OPG-ovi i eko proizvođači i predstaviti svoje proizvode posjetiteljima, a [...] Objava VG Čajanka 12.10.2019. pojavila se prvi puta na Ekoregija.

test

ndfgfgnfgnfgnfgn fgnfgnfgn fgnfgnfgnfgnfgnfgnfgn Objava test pojavila se prvi puta na Ekoregija.

Test biciklijada

vcvbmbmcbmvcbmvcmb vxbnxvbnvxbn xvbnvxbnvbmvbmvbmvcbmvbm Objava Test biciklijada pojavila se prvi puta na Ekoregija.

OTVORENE PRIJAVE NA BICIKLIJADU VG-ZG-VG 14.09.2019.

Pozivamo Vas da se prijavite na treću biciklijadu VG-ZG-VG koja će se održati u subotu 14.09.2019. godine. Start je u 15:00 sati iza POUVG-a. Sudjelovanje je besplatno, a prijave dostupne na ovom linku. Više informacija uskoro.