Rezultati završnog istraživanja stavova građana Grada Velike Gorice

Upitnikom su se nastojali istražiti stavovi građana o upravljanju lokalnim resursima, pa stoga sadrži ove podteme: a) spremnost na građansku participaciju općenito te specifično na participaciju povezanu s lokalnim okolišnim resursima; b) zadovoljstvo politikama Grada Velike Gorica koje se odnose na upravljanje lokalnim resursima, specifično šumama i vodama; c) informiranost o radu lokalne vlasti Grada Velika Gorica općenito te specifično vezano za okolišne teme; upoznatost s mjesnim odborom, zadovoljstvom rada mjesnog odbora te upoznatost s dostupnosti javnih prostora u kojim ...

Održan šesti sastanak radne skupine

U ponedjeljak 30. listopada 2017. održan je šesti sastanak radne skupine projekta „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ u Velikoj Gorici.

Primjeri dobre prakse predstavljeni na “SuDjelujte!” radionicama

Kroz projektne su se radionice pod nazivom "SuDjelujte!", održane u Osijeku, Rijeci, Koprivnici i Zadru, predstavili primjeri dobre prakse iz sektora jedinica lokalnih samouprava i udruga.

Održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer”

Konferencija je okupila 140 sudionika – predstavnike nadležnih tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnike organizacija civilnog društva, stručnjake s područja okoliša, otpada i energetike te druge relevantne sudionike i medije.

Posljednja radionica „SuDjelujte!“ održana u Zadru

U petak, 6. listopada 2017., održana je ujedno i posljednja radionica „SuDjelujte!“ – Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici u Kneževoj palači u Zadru.

Rad Radne skupine za unaprjeđenje upravljanja prirodnim resursima na području Grada Velike Gorice

Radna skupina je odličan alat za izravno uključivanje građana u aktualne teme ili probleme koje jedinica lokalne samouprave može lakše riješiti uz pomoć zainteresiranih građana.

Sudionici koprivničke radionice upoznati s načinima organiziranja lokalne zajednice

U petak, 22. rujna 2017., održana je radionica „SuDjelujte!“ – Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.

Konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer“

Pozivamo vas na sudjelovanje u konferenciji „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer“, koja će se održati u Velikoj Gorici, 18. listopada 2017. godine.

Riječani upoznati s organiziranjem participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici

U utorak, 12. rujna 2017., održana je radionica „SuDjelujte!“ - Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici u Gradskoj vijećnici u Rijeci.

Poziv na radionice: SuDjelujte! – Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici

Pozivamo zainteresirane predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na prijavu i sudjelovanje na radionicama u Rijeci, Koprivnici i Zadru.

Rezervirajte datum: 18.10.2017. – Konferencija “DOBRO UPRAVLJANJE – pametno gospodarenje otpadom kao primjer”

Konferencija će okupiti predstavnike jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, stručnjake s područja okoliša, otpada i energetike te druge relevantne dionike.

Održana radionica “Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici” u Osijeku

Sudionicima su predstavljeni lokalni primjeri dobrih praksi: „Sudjelovanje javnosti u sferi zaštite prirode i upravljanja prirodnim područjima - udruga Zeleni Osijek“ i „Eko selo Papuk - udruga Slap“.

Poziv na transferne radionice projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”

Pozivamo zainteresirane predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na prijavu i sudjelovanje na transfernim radionicama. The post Poziv na transferne radionice projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” appeared first on suDjeluj.

Održan sedmi sastanak projektnih partnera

U petak, 19. svibnja 2017. godine, održan je sedmi po redu sastanak projektnih partnera na Recikliranom imanju – Vukomerić. Dogovoreni su […] The post Održan sedmi sastanak projektnih partnera appeared first on suDjeluj.

Održan drugi seminar o participativnom upravljanju prirodnim resursima

U sklopu projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici je u srijedu 20.04. održan seminar sa ciljem zajedničkog osmišljavanja sadržaja na javnim gradskim prostorima. The post Održan drugi seminar o participativnom upravljanju prirodnim resursima appeared first on suDjeluj.