Prijava

Vaša prijava

Besplatna foto-video-montažna radionica



Kako Vam ne bi bilo dosadno tijekom školskih praznika, mi smo u suradnji s Goričkim klubom mladih organizirali besplatne foto video montažne radionice!

U svrhu obrazovanja mladih o multimedijalnim aktivnostima kojima se mogu i sami baviti, radionicu ćemo održati tijekom 3 dana: 27,28 i 29.12. s početkom od 17 sati na adresi Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica, tj. u prostoru Goričkog kluba mladih. Radionica je za sve besplatna, no potrebno se je prijaviti kako bi mogli prisustvovati. Prijaviti se možete OVDJE ili na email Goričkog kluba mladih: gorickiklubmladih@gmail.com

Radionici mogu pristupiti svi koje zanima fotografiranje, snimanje, montaža i obrada istoga. Pripremili smo program od samog početka i osnova pa do završnih segmenata u postupcima proizvodnje multimedijalnih sadržaja. Ne zahtijeva se nikakvo predznanje ni posjedovanje opreme. Polaznici će na zadnjem danu radionice moći i sami probati snimati, fotografirati, te nakon toga montirati sadržaj i to sve s opremom naših članova iz Record Team-a.

Na završetku radionice, ukoliko bude velik odaziv polaznika, napravit ćemo još termina u kojima ćemo se zajedno družiti i pričati o fotkanju i snimanju te montaži i obradi istih.
Polaznici će nakon radionice moći postati i naši članovi ako će htjeti snimati s nama video uratke za YouTube.

Napominjemo kako ćemo pokazivati i kako se radi u nekima od profesionalnih programa za obradu kao što su Adobe photoshop i premiere, te Sony Vegas.

Plan radionice:


DAN 1


Općenito teorija, osnove. Uvod u Record team Velika Gorica, što će se sve raditi, plan i program, povijest fotografije, osnovni dijelovi i funkcije DSLR aparata. Objektivi, video formati, zvuk. 10 najčešćih DSLR pogrešaka, kako dobiti oštru fotografiju s mnogo detalja. Zamrzavanje pokreta ekspozicijom. Osnovni režimi auto fokusa, Blenda, F broj - primjeri. Vrijednost ISO te osjetljivost, Trik s megapikselima, makro fotografija. White balance, Kako se ponašati na ulici, fotografiranje zvjezdanog neba. Zašto kupiti DSLR aparat, što je sve potrebno, te kako funkcionira. Zašto koristiti sjenilo, Formati fotografija. početak fotografiranja uz blog.inspiracija za snimanje

DAN 2


Praktični dio. Snimanje i fotografiranje materijala uz dosadašnje stečeno znanje iz teorije. Nakon toga montaža i obrada materijala u za to predviđenim programima. Zaključno s tim, pokazivat ćemo osnovne funkcije u programima za obradu materijala. Napominjemo kako ćemo pokazivati i kako se radi u nekima od profesionalnih programa za obradu kao što su Adobe photoshop i premiere, te Sony Vegas.

DAN 3


Praktični dio. Polaznici sada znaju sve što im je potrebno da krenu u akciju. Polaznici snimaju i fotografiraju, te nakon toga samostalno uz pomoć voditelja obrađuju i montiraju proizvedene materijale. Ako polaznici imaju pitanja ili žele još nešto naučiti, vrijeme je da to kažu pa da im pokažemo.