Prijava

Vaša prijava

Ambalaža u funkciji održivog razvoja – školski projekt


Dana 22. siječnja 2024. godine predstavljeni su ostvareni ishodi školskog projekta „Ambalaža u funkciji održivog razvoja“, a koji su planirani i ostvareni u suradnji s tvrtkom partner Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli. Prisustvovali su učenici sudionici projekta, predstavnice tvrtke partner - gospođa Maja Starček, voditeljica komunikacija za društveno odgovorno poslovanje i gospođa Srećka Cestarić Biruš, pomoćnica upravnog direktora tvrtke, gospođa ravnateljica Vesna Brkljačić te nositelji projekta - profesori Igor Skupnjak, Marija Mohar, Nikolina Mikulčić (zamjena za prof. Ivana Mohara) i Jelica Kelava.

Učenici su power point prezentacijom, video uratkom i plakatima predstavili rezultate ishoda iz predmeta Globalno poslovno okruženje, Društveno odgovorno poslovanje, Računovodstvo proizvodnje i trgovine te Marketing. Dobili su potvrde o sudjelovanju i ocjenu.

Uz nekoliko prigodnih riječi ravnateljice Škole i gospođe Maje Starček, naglašena je potreba pravilnog odlaganja otpada te odgovornost pojedinca i zajednice za održivost potrošnje i proizvodnje kao jednog od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Gospođa Maja Starček iz Vetropack straže izjavila je: „Vetropack uvijek rado podržava inicijative koje potiču mlade ne samo na učenje o važnosti zaštite okoliša, već i na aktivno sudjelovanje u projektima. Njihovo aktivno uključivanje itekako je važno ako želimo budućnost u kojoj ćemo se puno više i bolje brinuti za naš okoliš i ublažavanje klimatskih promjena.

Projekt "Ambalaža u funkciji održivog razvoja" izniman je jer obrađuje temu iz nekoliko poslovnih aspekata. Ova višedimenzionalnost daje projektu praktičnu primjenjivost, potičućimlade na razmatranje održivosti iz perspektiva globalnog poslovnog okruženja, marketinga, društveno odgovornog poslovanja i računovodstva. Učenici su pokazali razumijevanje problematike i kako shvaćaju važnost okolišne osviještenosti – a to je odličan temelj za daljnji angažman. Svoja su saznanja razumljivo pretočili u prezentacije i prenijeli kolegama – i tako zapravo postaju ambasadori održivosti ́.
pripremila profesorica Jelica Kelava, prof. savjetnik.


Modelarska liga Zagrebačke županije