Prijava

Vaša prijava

Dučecove spelancije vode vas u šetnju s tri akademika

[]

Dučecove spelancije u prvom ovogodišnjem izdanju u subotu 3. veljače donose zanimljivu književnu večer – tri akademika u šetnji.

Radi se o promociji prvoga kola biblioteke “Šetnje”, u izdanju zagrebačkih Petrinih knjiga u kojima je urednik Zoran Maljković okupio tri iskusna skitača – akademike Pavla Pavličića, Gorana Tribusona i Ratka Cvetnića. Svaki od njih u svom je putopisu opisao vlastita lutalačka iskustva.

Vukovarac Pavličić pisao je o rodnom gradu, Bjelovarac Tribuson o Europi svoje mladosti, a Mraclinec Cvetnić o lepom našem Turopolju. Promocija ova tri naslova, čiji autori nose ukupno sedam nagrada Gjalski održat će se u Društvenom domu u Mraclinu.  

Uz autore o knjigama će pričati urednik Maljković, leksikograf Mladen Klemenčić, dok će izabrane dijelove čitati dramski umjetnik Dragan Despot. Za glazbeni dio pobrinut će se Dučecovi tamburaši i ženska vokalna skupina, Tamburaški sastav Alibi, duet Vladimir Rogan Riff i Tomislav Vinetić. Knjige “Deset vukovarskih šetnji”, “Landranja” i “Čez pole i vrvje” moći ćete kupiti na promociji uz prigodni popust.

Početak je u subotu u 18 sati.

 

Ova objava Dučecove spelancije vode vas u šetnju s tri akademika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.