Prijava

Vaša prijava

Gorica se za Svisvete poklonila braniteljima naše slobode


Blagdanom Svih svetih Katolička crkva slavi ne samo znane, nego i one neznane a vjerne koji su pristupili oltaru svetosti. Na Dušni dan prisjećamo se najmilijih a mrtvih, slavimo njihov spomen i pripovijedamo njihova dobra i slavna djela.

Svi sveti obilježeni su na grobljima u Velikoj Gorici, Vukovini, Novom Čiču. Svuda po Turopolju. Predvođen župnicima goričkih župa, gradom je u molitvi, svečano i dostojanstveno prošao Put Svjetlosti.

POČAST BRANITELJIMA

Izaslanstvo goričke HVIDRA-e upalilo je svijeće i položilo vijence za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu. Kod središnjeg križa počast su im odali udovice, roditelji, djeca i prijatelji, gradonačelnik Barišić sa suradnicima, članovi Gradskoga vijeća, izaslanstva policije, vojske, drugih braniteljskih udruga i političkih stranaka.

“Blagdan Svih svetih dan je dubokog poštovanja za sve ljude koji su ostavili svoj trag u našim srcima. Iako su umrli, poginuli i nestali u Domovinskom ratu, oni će živjeti vječno sve dok je živo sjećanje na njih”, poručuju iz HVIDRA-e.

U Mraclinu je Vijeće mjesnog odbora odalo počast heroju obrane Posavine Tomislavu Hrkovcu. Noć prije upaljen je sesvetski ogen, uz koji se prisjećalo najmilijih i uz mlado vino i kostajne pripovijedalo.

Damira Črnka u Kučama su se prisjetili nešto ranije, na Dan neovisnosti, kada je i Udruga pripadnika 153. brigade na Gradskom groblju položila vijence i upalila svijeće.

Njima koji su branili našu slobodu, neka im je slava!