Prijava

Vaša prijava

Programi gradnje i održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu


Osim kapitalnih projekata Aglomeracija Velika Gorica, izgradnje vrtića i bazena, sortirnog centra Pošte, energetske obnove školskih objekata i stambenih zgrada, o čemu možete čitati u najnovijem Izvješću o radu Gradonačelnika, na proračunskoj sjednici Gradskoga vijeća, koja će se održati u ponedjeljak, donijet će se i programi gradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture za 2018. godinu.

DOVRŠETAK DVIJU CESTA, MOST I KRUŽNI TOK

U planu su izgradnja kružnoga toka na raskrižju Ulice Ljudevita Posavskog i Kolodvorske ulice te dovršetak Kurilovečke ulice od Ulice A. K. Miošića do Tesline kao i pristupne prometnice zgradi bazena.

ceste1
Izgradnja kružnoga toka bila je u planu već za ovu godinu, a izrađena je tek projektna dokumentacija.

ceste2

O planu izgradnje novoga Kučkog mosta u vrijednosti od 6 milijuna kuna već smo pisali. Ukupna vrijednost radova na nerazvrstanim cestama procjenjuje se na 11,56 milijuna kuna.

ODRŽAVANJE CESTA, ZELENIH POVRŠINA I JAVNE RASVJETE

Prema Programu održavanja više bi cesta trebalo ove godine dobiti novi asfaltni pokrov.

asfaltiranje1

asfaltiranje2

Osim toga, za održavanje zelenih površina Proračun predviđa devet milijuna kuna, za redovno održavanje cesta dvadeset milijuna, a za održavanje javne rasvjete nešto manje od šest milijuna kuna. Ove se brojke prve režu u rebalansu.

JAVNE POVRŠINE, RASVJETA I GROBLJA

Za brojne se projekte sljedeće godine planira izraditi projektna dokumentacija ili elaborat. U gradnju ide projekt sigurnosti u zoni autobusnih stajališta, postava obavijesnih putokaza i ploča za RZ Rakitovec i PZ Vukovinsko polje.

javnepovršine

Nastavljaju se radovi na oproštajnim građevinama Groblja Dubranec i Groblja Kušanec, a proširuju se groblja Ščitarjevo i Novo Čiče.

javnarasvjetagroblja

Ukupna vrijednost radova za javne površine, nerazvrstane ceste, javnu rasvjetu i groblja iznosi 21,3 milijuna kuna.

ODLAGALIŠTA KOMUNALNOG OTPADA

U građevine za odlaganje komunalnog otpada ove je godine u planu nešto više od 10 milijuna kuna. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 84 milijuna kuna.

komunalniotpad

Tekst i foto: Ante Vekić, Grafika: Grad Velika Gorica