Prijava

Vaša prijava

Povjerenstvo zatražilo od Gradonačelnika da potraži zemljište za izmještanje asfaltne baze


Povjerenstvo za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze u Donjoj Lomnici na svojoj je prvoj sjednici, održanoj prošli tjedan u Velikoj Gorici, donijelo tri zaključka.

Podsjetimo, na tematskoj sjednici o pitanju problematike asfaltne baze Gradsko vijeće je zaključke donijelo jednoglasno. Njima se podržalo sve investicije koje nisu u suprotnosti sa zaštitom okoliša, prihvatilo sve zakonski poduzete aktivnosti Mjesnog odbora, Inicijative i Gradonačelnika po pitanju revizije Studije utjecaja na okoliš te se osnovalo Povjerenstvo za pregovore o izmještanju.

Na sjednici je vladajuća koalicija ustvrdila da je pravo ispoštovano, u raspravi nije došlo do značajnih razilaženja u političkim stajalištima, a čuli smo i Strabagovu stranu. U međuvremenu je Ministarstvo graditeljstva zahtjev za obnovom postupka izdavanja građevinske dozvole vratilo prvostupanjskom tijelu, nadležnom Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

POTRAGA ZA ZAMJENSKIM ZEMLJIŠTEM

Povjerenstvo će, zaključilo se na prvoj sjednici, zatražiti od Gradonačelnika da sa stručnim službama Grada provjeri ima li Grad na raspolaganju zemljište koje bi bilo adekvatno za izmještanje asfaltne baze.

Zemljište bi trebalo biti veličine najmanje 20 000 metara kvadratnih i zadovoljavati sve uvjete da se na njemu može graditi asfaltna baza.

DOSTAVA TROŠKOVNIKA

Strabag ima Povjerenstvu dostaviti izračun dosadašnjih troškova gradnje. Stav je Strabaga, doznajemo, da bi bilo prihvatljivo razmotriti prijedlog izmještaja ako do trenutka ishođenja svih dozvola za novu lokaciju postojeća baza može neometano raditi.

EKOLOŠKI MONITORING

Strabag je obvezan vršiti ekološki monitoring te je suglasan da predstavnici Mjesnog odbora Donja Lomnica imaju uvid i kontrolu nad monitoringom asfaltne baze.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Michael Stepanić