Prijava

Vaša prijava

Dva odbora Gradskoga vijeća nisu dala pozitivno mišljenje na Prijedlog Proračuna


Prije nego što će gorički vijećnici glasovati o gradskom proračunu za 2018. godinu, mišljenja su o njemu davali gradski odbori.

Iako vladajuća koalicija u svim gradskim odborima drži većinu, Odbor za odgoj i obrazovanje na Prijedlog Proračuna nije dao pozitivno mišljenje, a Odbor za gospodarski razvoj mišljenje nije dao.

Devet gradskih odbora donijelo je pozitivno mišljenje. Proračun je težak 355 milijuna kuna.

ODBOR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Na sjednici održanoj 5. prosinca Odbor za odgoj i obrazovanje nije dao pozitivno mišljenje na Prijedlog Proračuna. Odbor je razmatrao šest programa javnih potreba za sport, za djecu, za mlade, u predškolskom odgoju i obrazovanju, školstvu i tehničkoj kulturi.

Presudni je glas, doznajemo, Prijedlogu uskratila Dubravka Gabrić iz HČSP-a, koji je dio vladajuće koalicije. Odbor je, međutim, dao pozitivno mišljenje na Izvješće o radu gradonačelnika.

“Premda mnogi o nama imaju razne predrasude, mi pravaši njegujemo pluralizam mišljenja u svim oblicima i na svim poljima pa je tako i kolegica kao članica navedenog Odbora izrazila osobni stav kako joj Prijedlog Proračuna iz nekog razloga nije prihvatljiv. Apsolutno poštujem njezin stav”, komentirao je šef goričkog HSP-a i gradski vijećnik Lucijan Maslać.

Maslać je rekao da ne zna zašto Gabrić nije podržala Proračun. Naglasio je da mišljenje odbora nije obvezujuće te da proračun usvaja Gradsko vijeće.

Nismo doznali niti zašto su dvije opozicijske članice Odbora (SDP i MOST) glasovale protiv pozitivnog mišljenja.

ODBOR ZA GOSPODARSKI RAZVOJ SUZDRŽAN

Izjednačenim brojem glasova Odbor za gospodarski razvoj nije dao mišljenja ni o Izvješću o radu gradonačelnika niti o Prijedlogu Proračuna.

Odbor je dao pozitivno mišljenje na Prijedlog Zaključka o davanju mišljenja na Konačni nacrt Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb.

DEVET ODBORA DALO POZITIVNO MIŠLJENJE

Odbor za poljodjelstvo, šumarstvo i vodoprivredu, Odbor za društvene djelatnosti, Odbor za komunalne djelatnosti, Odbor za mjesnu samoupravu, Odbor za statutarno-pravna pitanja, Odbor za financije i proračun, Odbor za zaštitu okoliša i prostorno uređenje te Odbor za mladež Proračun su podržali.

ODBOR ZA MLADEŽ 

Čini se da se prijepor ne tiče Programa javnih potreba za mlade. Odbor za mladež, koji je navedeni program razmatrao, Proračun je podržao jednoglasno.

“Zajednički je stav kako mene kao predsjednika tako i kolega iz Odbora prvenstveno podupirati pozitivne programe što se tiče mladih, tako da smo i ovaj program podržali”, potvrdio je SDP-ov Ozren Klarić.

Klarić je rekao da je gorički SDP složan po pitanju nekih odluka te da propituje rad Gradonačelnika. Odbor je, zaključio je, po pitanju rada za mlade kvalitetno obaviješten, a sa stanjem na terenu dobro upoznat.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Pixabay