Prijava

Vaša prijava

Grad Velika Gorica najavio javnu raspravu o Strategiji razvoja 2018.-2023.


Dokument očekivan čitavo desetljeće uskoro stiže pod kritičko povećalo stanovnika Turopolja. Grad Velika Gorica na protekloj je sjednici Gradskoga vijeća najavio javnu raspravu o Nacrtu Strategije razvoja Grada Velike Gorice za razdoblje 2018.-2023.

“Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću započeti će najkasnije do kraja godine. Od navedenog savjetovanja očekujemo da se zainteresirana javnost aktivno uključi u savjetovanje sa konstruktivnim i konkretnim prijedlozima i projektima, a sve u cilju dobivanja što kvalitetnijeg dokumenta”, priopćio je Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

GRADSKO VIJEĆE DALO POZITIVNO MIŠLJENJE NA KONAČNI NACRT STRATEGIJE RAZVOJA URBANE AGLOMERACIJE ZAGREB ZA RAZDOBLJE DO 2020. GODINE

U ponedjeljak je Gradsko vijeće pozitivno ocijenilo Konačni nacrt Strategije šireg obuhvata. Urbana aglomeracija Zagreb odnosi se na Grad Zagreb i dijelove Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. U izradi Nacrta strategije osim nadležnih tijela sudjelovalo i 30 jedinica lokalne samouprave.

obuhvatUAZ
Izvor: Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba (prezentacija)

“Odluka MRRFEU o odabiru područja za provedbu ITU mehanizma rezultirala je dodjelom minimalno 915 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova Urbanoj aglomeraciji Zagreb za projekte iz područja održivog urbanog razvoja”, navodi se u obrazloženju.

strateskiprojektiUAZ
Izvor: Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba (prezentacija)

Odabrano je devet strateških projekata, od kojih se većina izravno odnosi na Veliku Goricu. To su Integrirani prometni sustav (1), Program Sava (2), Tračnička veza Grad Zagreb – MZLZ – Velika Gorica (3), Greenway – državna biciklistička ruta (4), Regionalni centar kompetencija za turizam i ugostiteljstvo (5), Obrtničko poduzetnički strukovni centar – OPSC (6), Sveučilišni kampus Borongaj (7), NEWLIGHT (8) i Žičara Sljeme (9).

“Treba imati na umu da smo mi kao Grad sudjelovali u izradi ove Strategije i da smo sve projekte, ciljeve i aktivnosti koji se tiču Velike Gorice predlagali mi. Gradska uprava je sugerirala što bi bilo dobro za razvoj Grada. Mi smo u tom kontekstu izradili preko 200 projekata”, rekao je pročelnik UO za poduzetništvo, investicije i fondove EU Domagoj Ilečić.

Konačni nacrt Strategije, obrazloženje Upravnog odjela, sažetke strateških projekata i prezentaciju možete preuzeti OVDJE.

Tekst: Ante Vekić; Foto: Divna Jakšić (Wikipedia), Grafika: Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba (prezentacija)