Prijava

Vaša prijava

TJEDNI PREGLED Velika Gorica proslavila Dan Grada


Bogati prosinački program prošli je tjedan započeo tradicionalnom manifestacijom za osobe s invaliditetom “Volim život” i festivalom Humphrey Bogart. U Novom Čiču je osnovana Udruga djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Otvoren je Volonterski centar, a gorički su sportaši postigli brojne domaće i međunarodne uspjehe. Na 7. IWAS igrama u Portugalu gorički su sportaši s invaliditetom osvojili dvije zlatne i jednu brončanu medalju.

DAN GRADA

Velika Gorica proslavila je Dan Grada. Na Svečanoj akademiji, kojoj su nazočili brojni uglednici iz društvenog i političkog života, zaslužnima su uručena priznanja. Za životno djelo su nagrađeni Ivan Mišerić i vlč. Đuro Sabolek.

U svom govoru, prenosi VgDanas, predsjednik Gradskog vijeća Nenad Karas je istaknuo potrebu za “suradnjom svih političkih snaga i građana”. Velika Gorica treba biti, rekao je, iznad “ponekad nerazumljivih stranačkih podjela, iznad životnih svjetonazora”. Karas je pozvao na zajedništvo u Gradskom vijeću.

AGLOMERACIJA

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike pristigla je u Grad Veliku Goricu Odluka o financiranju iz fondova Europske unije za projekt Aglomeracija Velika Gorica.

aglomeracija

Dodijeljena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose nešto manje od 269 milijuna kuna, odnosno 67,38% prihvatljivih izdataka projekta.

OTVOREN TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR

TIC je otvoren o Danu Turističke zajednice Velike Gorice. Projekt je otpočeo prije tri godine, a u njega je dosad uloženo oko 6,2 milijuna kuna, prenose KronikeVG.

Gradonačelnik je na otvorenju rekao da očekuje eksploziju turizma ne samo u urbanom, nego i u ruralnom dijelu grada, a da će se povećanjem smještajnog kapaciteta otvoriti novi vidovi turizma i novi poslovni interesi.

TIC se prostire na 550 m2 na tri etaže. Uskoro će biti dovršen i multimedijalni dio, u što će se utrošiti još dva milijuna kuna.

RASTE VODOSTAJ SAVE

Temeljem Državnog plana obrane od poplava i Glavnog provedbenog plana obrane od poplava, a vezano na visinu vodostaja rijeke Save na mjerodavnom vodomjeru Rugvica, na kojem je dana 16. prosinca 2017. u 10 sati zabilježen vodostaj 726 cm s tendencijom porasta, uvedene su redovne mjere od poplave na navedenom području.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Facebook/GO Velika Gorica BM 365 Stranka rada i solidarnosti