Prijava

Vaša prijava

SDP: Grad nudi neadekvatno zemljište za izmještanje asfaltne baze


SDP Velike Gorice na Facebooku je kritizirao rad Povjerenstva za pregovore sa Strabagom oko izmještanja asfaltne baze iz Donje Lomnice.

Iz SDP-a tvrde da su osnivanjem Povjerenstva rješavanje problema i odgovornost prema ugroženim stanovnicima prebačeni s Gradonačelnika na političke stranke te na stanovnike Donje Lomnice.

“SDP će i dalje, sa svim svojim potencijalima, snažno podržavati mještane Donje Lomnice u nastojanju izmještanja Asfaltne baze. Međutim, ako u razumnom roku – a to je vrijeme u kojem je izmještanje baze još uvijek moguće – tijela lokalne i državne vlasti ne ponude rješenja prihvatljiva stanovnicima i Strabagu, SDP će istupiti iz Povjerenstva”, najavljuju iz najveće goričke opozicijske stranke.

Povjerenstvo je na tematskoj sjednici Gradskoga vijeća osnovano jednoglasno.

GRADONAČELNIK NUDI NEADEKVATNO ZAMJENSKO ZEMLJIŠTE

“Izgradnja baze u punom je zamahu, a Povjerenstvo postaje medij na kojem Strabag i Gradonačelnik igraju „ping-pong“: Strabag traži zamjenu zemljišta i odštetu, Gradonačelnik nudi neadekvatno zamjensko zemljište u Turopolju, Rakitovcu, Novom Čiču, Kurilovcu, Velikoj Mlaki, Gornjem Podotočju, Buševcu, Kučama i Mraclinu, upućuje Povjerenstvo na Državu i državno zemljište. I „ping-pong“ se nastavlja, Strabag gradi, a Povjerenstvo postaje Gradonačelnikov smokvin list koji treba pokriti njegove radnje i odgovornost”, navodi se u priopćenju.

DRUGA SJEDNICA POVJERENSTVA

Na drugoj sjednici Grad Velika Gorica, prenosi Radio Sljeme, ponudio je desetak zemljišta za izmještanje, no najveće od njih površine je nešto manje od 9 000 metara kvadratnih, dok Strabag traži najmanje 20 000 kvadrata.

Strabag je Povjerenstvu dostavio troškovnik. Vrijednost troškova premještanja baze, bez cijene zemljišta, iznosila bi minimalno 22,5 milijuna kuna.

Lomničani su na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo, a predsjednik Povjerenstva Neven Karas (BM 365)  najavio je da će pomoć tražiti od Vlade Republike Hrvatske.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Lepo naše Turopolje/Facebook