Prijava

Vaša prijava

Evo o čemu će Gradsko vijeće raspravljati ove godine


Grad Velika Gorica objavio je Plan savjetovanja s javnošću za 2018. godinu (.pdf) i njegove dvije dopune (.pdf, .pdf).

Javna savjetovanja provode se putem Interneta. Okvirno vrijeme provedbe savjetovanja je trideset dana. Izdvajamo najvažnije.

PRVO POLUGODIŠTE: STRATEŠKI DOKUMENTI I EKOLOŠKE TEME

Od strateških dokumenata u prva dva kvartala ove godine pred gradskim će se vijećnicima naći Strategija razvoja Grada Velike Gorice 2018. – 2023. i Plan gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice 2017. – 2022.

Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša na javno je savjetovanje već poslao Odluku o gospodarenju komunalnim otpadom, a u proceduru će uskoro i Program zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet bavi se drugim dvjema važnim ekološkim temama. Gradsko vijeće raspravljat će o novoj Odluci o zaštiti izvora Kosnica te Odluci o zaštiti izvorišta Velika Gorica.

Iz Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj u javno savjetovanje šalju Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s izgubljenim životinjama i Odluku o agrotehničkim mjerama. Mijenja se Odluka o potporama poljoprivredi u razdoblju 2016. – 2018.

DRUGO POLUGODIŠTE: AUTOTAKSI PRIJEVOZ, KOMUNALNI RED I DOPRINOSI

U drugom dijelu godine, prema dosad objavljenom planu, radi usklađivanja sa Zakonom o cestovnom prijevozu, donijet će se nova Odluka o autotaksi prijevozu.

U izmjene i dopune idu Odluka o komunalnom doprinosu, Odluka o komunalnoj naknadi i Odluka o komunalnom redu.

Kakve će promjene stupiti na snagu, ostaje za vidjeti.

Tekst i foto: Ante Vekic