Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP traži predočenje dokumentacije o gradnji bazena


Na našu elektroničku adresu pristiglo je priopćenje goričkog SDP-a povodom odluke župana Stjepana Kožića da s dnevnog reda 5. sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije povuče točku o davanju suglasnosti Srednjoj strukovnoj školi za odluku o darovanju nekretnine Gradu Velikoj Gorici za izgradnju pristupne ceste (Odluka, Procjembeni elaborat), čime je odgođen dovršetak izgradnje bazena u Velikoj Gorici.

O tijeku sjednice, kojoj nismo nazočili, izvijestili su VgDanas i Cityportal, a priopćenje županijskog HDZ-a, koje na našu adresu nije stiglo, prenio je, između ostalih, i 01Portal. Priopćenje iz Županije možete pročitati ovdje, a SDP-ovo donosimo u cijelosti:

“Nakon što je župan Stjepan Kožić povukao s dnevnog reda Županijske skupštine Zagrebačke županije odlučivanje suglasnosti na Odluku o davanju nekretnine Velikoj Gorici za izgradnju pristupnog puta bazenu, Gradonačelnik Velike Gorice nazvao je taj potez bijesom zbog logičnog i opravdanog stava većine u Skupštini koja je pokušala županu uskratiti ovlasti koje mu pripadaju kao izvršnom tijelu i prenijeti ih na Skupštinu.

Međutim, kod odluke o davanju suglasnosti nije bilo sukoba ovlasti, i povlačenje s dnevnog reda nije time uzrokovano. Zašto je točka dnevnog reda povučena, ne znamo, župan to nije javno izrekao. Nije ni morao.

Za sada, o uzrocima možemo samo nagađati. Je li u postupku izgradnje bilo nepravilnosti? Jesu li na vrijeme, prije započinjanja s projektom, riješeni vlasnički odnosi na zemljištu? Krije li se iza prozivanja župana „bijesnim“ i upiranja prstom u njega, prikrivanje vlastitih propusta, zakašnjenja?

Gradonačelnik Barišić bi trebao otkloniti svaku eventualnu sumnju, predočiti javnosti svu dokumentaciju i ugovore s vlasnicima zemljišta, dobavljačima i izvoditeljima radova, i na taj način pokazati da će u bazenima biti čista voda, a ne mulj. Izjava o bijesnom županu ne stoji, u proteklih 17 godina tu osobinu nije pokazao.”

Tekst: Ante Vekić, Foto: Facebook/SDP Velika Gorica


Black music tribute u Galženici

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda