Prijava

Vaša prijava

Stožer civilne zaštite apelira na predstavnike mjesnih odbora i gradskih četvrti


Sve ekipe zimske službe su na terenu. Dežurstva imaju i pripadnici Crvenog križa te svih gradskih komunalnih poduzeća, kao i gradski komunalni redari. Stožer civilne zaštite održao je i radni sastanak na kojem je naglašeno kako, uz ekipe zimske službe, svoj doprinos u ovim uvjetima trebaju dati i predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i dobrovoljna vatrogasna društva.

“Apeliramo na predsjednike mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i na naše vatrogasce, da obiđu teren i utvrde eventualne potrebe stanovništva. Također, ukoliko imaju mogućnosti, neka pomognu starijim osobama u čišćenju snijega i omogućavanju dolaska hitnih službi u slučaju potrebe do istih”, istaknuo je načelnik Civilne zaštite Ervin Kolarec.

Na temelju prikupljenih podataka na području Velike Gorice za sada nije bilo većih poteškoća što potvrđuje svijesti građana da potrebe i svoje aktivnosti prilagođavaju uvjetima na terenu. Mole se građani da se pridržavaju komunalnog reda o čišćenju snijega i da ne izlaze bez potrebe, osobito starije osobe, a zbog najavljenih niskih temperatura. Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice prati situaciju i u slučaju potrebe pravovremeno će djelovati.

Sve potrebe vezane uz zimsku službu građani mogu javiti na 01/6221-844 ili na mobitel
099/6090060; gradske komunalne redare moguće je dobiti na 01/6269900, a za sve hitne
slučajeve, podsjećamo, broj telefona je 112.

Tekst: priopćenje stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice, Foto: Grad Velika Gorica