Prijava

Vaša prijava

Sjednicu Gradskoga vijeća obilježilo imenovanje parka u Lukavcu


“U ime vijećnika Kluba SDP-HSS predlažem da 6. točku, naime Prijedlog Odluke o imenovanju parka u naselju Lukavec, danas skinemo s dnevnoga reda, s obzirom da, prema informacijama kojima raspolažemo, postoje elementi protuzakonitih radnji”, ovim je riječima Damir Šimunić (SDP) otpočeo raspravu o dnevnom redu 6. sjednice Gradskoga vijeća Grada Velike Gorice.

Dokumentacija priložena uz točku dnevnog reda potvrđuje da je na sjednici VMO Lukavec u rujnu prošle godine jednoglasno donesen zaključak da se prostor ispred društvenog doma i kapelice u Dolenskoj ulici preimenuje u Trg msgr. Ladislava Loine te da je prijedlog podržalo Župno pastoralno i ekonomsko vijeće Župe Majke Božje Fatimske Lukavec. Zaključak je upućen Upravnom odjelu za urbanizam i zaštitu okoliša, koji je bio mišljenja da predloženo mjesto nema formu trga i predložio da se u spomen na uglednog svećenika Parkom msgr. Ladislava Loine imenuje prostor između Školske i Turopoljske ulice.

“Ovdje nastaje spor. U zapisniku 2. sjednice VMO Lukavec navodi se da, s obzirom na odgovor Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice, to isto vijeće jednoglasno prihvaća preimenovanje ulice u park. Vijećnici koji su nazočili toj sjednici tvrde da takav zaključak nikada nije izglasan na tom vijeću, već upravo suprotno. Na toj se sjednici raspravljalo o prijedlogu Upravnog odjela, međutim VMO je odbilo taj prijedlog i ustrajalo je na preimenovanju u trg, što podržava većina mještana Lukavca, kao i sam župnik. Mi sumnjamo da je taj zapisnik falsificiran”, rekao je šef Kluba SDP-HSS.

REKLA – KAZALA

Vijećnici vladajuće većine opoziciji su predbacili što nije bio podnesen službeni prigovor. “Krajnje je neozbiljno tražiti upravni nadzor na temelju glasina”, rekao je HDZ-ov šef Kluba Darko Bekić.

“Javno ću se ispričati ako se ispostavi da sam bio obmanut”, vratio je Šimunić.

OČITOVANJA

“Žao mi je što je jedna ovako lijepa ideja došla za govornicu prilikom izglasavanja dnevnoga reda. Ako je bilo kakvih prijepora, trebalo je to riješiti prije. Ovo stvara lošu sliku, a posebice kada jedna politička opcija to ističe u zadnji trenutak kao nešto što bi trebalo razmotriti. To nije vjerodostojno”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

“Prijedlog da se preimenuje u trg nije prostorno primjeren i mi smo predložili da se drugi prostor imenuje Parkom msgr. Ladislava Loine. Dalje ne znam, mi radimo tehničke stvari i dajemo mišljenje”, rekao je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Roman Repač.

“Procedura je do kraja poštivana. Mjesni odbor Lukavec dostavio je Odboru prijedlog za imenovanje parka, koji je usvojen na sjednici VMO Lukavec. Odbor je razmotrio prijedlog 12. veljače i predložio Odluku”, rekao je predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Mate Bekavac.

“Potpisao sam zapisnik, za njega odgovaram i stojim iza njega”, rekao je gradski vijećnik i predsjednik VMO Lukavec Andrija Rotim.

Predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas pozvao je Gradonačelnika i nadležni upravni odjel da provedu nadzor nad sjednicom i radom VMO Lukavec. Nakon mjestimice oštre rasprave, odluka o imenovanju usvojena je s 18 glasova za, sedam suzdržanih i jednim protiv.

U DRUGOM PLANU

Tatjana Karlović imenovana je ravnateljicom Dječjeg vrtića Ciciban.

Novi članovi Savjeta mladih Grada Velike Gorice su Gabrijela Eva Barišić, Katarina Drvodelić, Filip Gašpar, Ana Jović, Kristina Klarić, Lana Krunić, Nikola Kunc, Leon Lukinić, Tea Nevistić, Lucija Stanilović i Josip Vitez.

Donesena je odluka o raspisivanju izbora za Vijeće Mjesnog odbora Gudci. Izbori će se održati 22. travnja.

Izmijenjeni su Statut Grada Velike Gorice, Poslovnik Gradskoga vijeća i Statut Osnovne škole Novo Čiče.

Prisegnulo je troje novih vijećnika. Marija Šipušića zamijenit će Mislav Krvavica iz HSLS-a, Juricu Mihalja Mirjana Kurilovčan iz HDZ-a, a Ivana Raka Josip Jerleković.

Tekst i foto: Ante Vekić