Prijava

Vaša prijava

Proglašena elementarna nepogoda za područje općine Orle


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu na području općine Orle, za naselja Drnek, Orle, Vrbovo, Stružec Posavski, Veleševec, Ruča i Suša nastalu uslijed poplave dana 23. do 26. ožujka 2018. godine. Poplava je nanijela štete na poljoprivrednim usjevima.

“Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN 73/97, 174/04) obvezuje se Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda da odmah, a najkasnije u roku osam dana nakon nastanka elementarne nepogode, odnosno njezinih prvih posljedica izradi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda Zagrebačke Županije koje će zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Općina je dužna unijeti procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi”, nalaže Odluka.

Svi sudionici zaštite obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda, u cilju smanjenja i sanacije šteta od elementarne nepogode.

Tekst: Ante Vekić, Foto: čitatelj