Prijava

Vaša prijava

Usluge računarstva visokih performansi za mala i srednja poduzeća – 30.01.2024.g.

[]

Stručnjaci Sveučilišta u Zagrebu Sveučilišnog računskog centra Srce pomažu poduzetnicima i znanstvenicima u edukaciji, prijavi, pristupu i radu pomoću računarstva visokih performansi (high performance computing, HPC) te na taj način pomažu u digitalnoj transformaciji poduzeća i ustanova.

HPC jedna je od ključnih tehnologija današnjice, na koju se izravno naslanjaju brojna područja znanosti i tehnologije te industrije i društva u cjelini. HPC tako rješava resursno zahtjevne izazove s kojima se susreću istraživači, inovatori i inženjeri u različitim područjima, primjerice:

  • u izradi modela nove molekule,
  • nekoj drugoj simulaciji,
  • umjetnoj inteligenciji,
  • proučavanju elementarnih čestica ili pak
  • izradi novog modela automobila.

Srce u sklopu projekta Europski digitalni inovacijski centar „CROatian Industry and Society BOosting“ (EDIH CROBOHUB++)“ omogućuje nekoliko usluga u području HPC-a bez naknade za sva zainteresirana mala i srednja poduzeća:

  • edukaciju o prednostima korištenja HPC-a ,
  • podršku u pristupu mreži eksperata i HPC resursima te
  • savjetodavne usluge po mjeri poduzeća, uključujući pristup CPU i GPU resursima

Ukoliko imate ideju koju želite testirati prije ulaganja, a za nju vam trebaju računalni resursi kakve ne možete dobiti pomoću običnih računala, stručnjaci Srca mogu vam u tome pomoći.
U želji da što bolje informiramo tvrtke o potencijalu ove tehnologije, Srce zajedno sa BIOCentrom organizira 45-minutnu prezentaciju, 30.01.2024.g., na adresi Borongajska cesta 83, gdje će predstaviti HPC usluge.

Prijavite se ovdje.


Za više informacija o tome što Srce može ponuditi i koje su koristi korištenja HPC-a pogledajte video „Što je HPC?“ https://www.youtube.com/watch?v=IniYMq2bJRI&t=1s
Više informacija o cjelokupnom portfelju usluga projekta CROBOHUB++ nalaze se na web stranici poziva.

Sva dodatna pitanja vezano uz HPC slobodno pošaljite na hpc-cc@srce.hr.

The post Usluge računarstva visokih performansi za mala i srednja poduzeća – 30.01.2024.g. appeared first on Vegora.